Αύριο θα φορέσουν τις πάνες τους οι τέσσερις αστροναύτες της κάψουλας «Dragon»

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα καθυστερήσει το ταξίδι της επιστροφής του πληρώματος της κάψουλας «Dragon» —  Η εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ ανακοίνωσε διαρροή στην τουαλέτα αναγκάζοντας τους αστροναύτες να φορέσουν απορροφητικά εσώρουχα — Η επιστροφή τους στη Γη αναμένεται την Τρίτη

Στη Γη επιστρέφει την Τρίτη το τετραμελές πλήρωμα της κάψουλας «Dragon» της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ «SpaceX», αφού πρώτα φορέσει τις πάνες του.

Η NASA δεν κατάφερε να αποκαταστήσει το πρόβλημα της διαρροής στην τουαλέτα της διαστημικής βολίδας και για το λόγο αυτό, οι αστροναύτες θα ταξιδέψουν με… απορροφητικά εσώρουχα. Οι τέσσερις αστροναύτες θα αποχαιρετήσουν αύριο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) φορώντας πάνες έτσι ώστε να μείνουν στεγνοί επί 20 ώρες, όσο διαρκεί το ταξίδι της επιστροφής.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Ευρωπαική Διαστημική Υπηρεσία (ESA) είχε ανακοινώσει ότι το τετραμελές πλήρωμα θα αποχωρούσε σήμερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ωστόσο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το ταξίδι της επιστροφής μετατίθεται για αύριο . Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Ευρωπαική Διαστημική Υπηρεσία γράφει ότι οι αστροναύτες τελικά θα επιστρέψουν στη γη την Τρίτη.

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, σε συνεργασία με τη ΝΑSA, δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα διαρροών από την τουαλέτα της διαστημικής βολίδας, το οποίο οφείλεται στην αποκόλληση ενός μικρού σωλήνα, κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού διαστημικού τουρισμού της «SpaceX», τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το CNN, οι αστροναύτες Shane Kimbrough και Megan McArthur από τη NASA, ο Γάλλος αστροναύτης Thomas Pesquet από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και ο Akihiko Hoshide από την Ιαπωνία, θα επιστρέψουν στη Γη φορώντας πάνες καθώς η κάψουλα Crew Dragon θα έχει μία μη λειτουργική τουαλέτα.

Σχολιάζοντας το θέμα της διαρροής στην τουαλέτα της διαστημικής βολίδας, η αστροναύτης της NASA, Μέγκαν ΜακΆρθουρ, περιέγραψε την κατάσταση ως «διαχειρίσιμη». «Η διαστημική πτήση είναι γεμάτη από πολλές μικρές προκλήσεις. «Αυτό είναι μόνο κάτι ακόμη που θα πρέπει να φροντίσουμε στην αποστολή μας. Οπότε δεν ανησυχούμε πολύ », τόνισε.

Το πρόβλημα με τη διαρροή είχε ως αποτέλεσμα τα ούρα των αστροναυτών να διαρρεύσουν στο δάπεδο. Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της SpaceX Ουίλιαμ Γκερστενμάιερ, η διαρροή δεν έγινε αντιληπτή από όσους συμμετείχαν στην πρώτη αποστολή, αλλά εντοπίστηκε μετά την επιστροφή τους. Κατά την διάρκεια της παραμονής της στο διάστημα, οι τέσσερις αστροναύτες δεν φόρεσαν πάνες καθώς χρησιμοποίησαν τις τουαλέτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού . Οι μηχανικοί έδωσαν το «πράσινο φως» για την επιστροφή των αστροναυτών στη Γη αφού διαπίστωσαν ότι η κάψουλα δεν είχε υποστεί δομική βλάβη από τα ούρα τους και ήταν ασφαλής για την επιστροφή.

Κατά την παραμονή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι αστροναύτες καλλιέργησαν τις πρώτες πιπεριές τσίλι. «Έχουν μια ωραία πικάντικη γεύση », είπε η ΜακΑρθουρ.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: