Αβραμόπουλος: Πρότυπο η συνεργασία ΕΕ – Αλβανίας

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στη σημασία της συμφωνίας μεταξύ Αλβανίας και Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, δήλωσε ότι «θα διασφαλίσει μία καλύτερη διαχείριση της παράτυπης μετανάστευσης για το κοινό όφελος και της Αλβανίας και της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η συμφωνία που θα επιτρέψει την ανάπτυξη στο μέλλον συνοριοφυλάκων στην Αλβανία, «θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες παρόμοιες συμφωνίες στα Δυτικά Βαλκάνια». Μάλιστα, ο επίτροπος ευχήθηκε να γίνει η Αλβανία σύντομα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Αλβανία είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας, ιστορικά και γεωγραφικά και στο πλαίσιο της σημερινής γεωπολιτικής αστάθειας, μοιραζόμαστε τις ίδιες προκλήσεις στον τομέα τής μάχης κατά της παράνομης μετανάστευσης, της καλύτερης διαχείρισης των συνόρων μας και της επαρκούς αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Αβραμόπουλος.

«Μοιραζόμαστε μία κοινή ιστορία και το μέλλον μας μπορεί μόνο να είναι κοινό και ευρωπαϊκό. Η Αλβανία έχει τώρα μία ιστορική ευκαιρία να δέσει σταθερά το μέλλον της με την ΕΕ», κατέληξε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: