Αβραμόπουλος: Να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σέγκεν

«Να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί η συνθήκη του Σένγκεν» διαμήνυσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενόψει των διαβουλεύσεων με χώρες της Ε.Ε. που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα.

Ο κ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, σημείωσε πως «έχουμε καλέσει όλα τα κράτη που έχουν εφαρμόσει ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα σε συναντήσεις εντός του μηνός ώστε να συζητηθούν οι επιπτώσεις των συνοριακών ελέγχων στις γειτονικές χώρες, καθώς και πιθανές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ γειτονικών χωρών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο στόχος μας ήταν πάντα σαφής: να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε τη συνθήκη Σένγκεν».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος σημείωσε ότι όλοι θέλουν να υπάρξει μια ζώνη Σένγκεν που να λειτουργεί κανονικά. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανησυχίες για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε τη μεταρρύθμιση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν. Συγχρόνως, συνιστούσαμε την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας και τη διατήρηση της ελευθερίας κινήσεων διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια στον χώρο Σένγκεν» πρόσθεσε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: