Αυλαία την Κυριακή  για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 στο Άμπου Ντάμπι

Ο τίτλος στους οδηγούς της F1 θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ολοκληρώνεται για το 2016  στο Άμπου Ντάμπι. Και σε  αυτόν τον αγώνα κορυφώνεται η αγωνία ανάμεσα στους δύο «ομόσταυλους» . Σ αυτόν τον αγώνα θα κριθούν όλα. Θα κριθεί  ο τίτλος των οδηγών.

Ποιος θα είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Ρόσμπεργκ που προηγείται η ο Χάμιλτον που τελευταία κερδίζει τον έναν αγώνα πίσω από τον άλλον.

Όλα θα κριθούν στην στρατηγική που θα κρατήσει η Mercedes για τους δύο οδηγούς της. Όλα θα κριθούν από το τι γόμες θα διαλέξουν να ξεκινήσουν. Η Pirelli διαθέτει τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της για το Άμπου Ντάμπι: P Zero πάρα πολύ μαλακή γόμα με μωβ χρώμα, P Zero πολύ μαλακή γόμα με κόκκινο χρώμα, P Zero μαλακή γόμα με κίτρινο χρώμα. Η πάρα πολύ μαλακή γόμα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τη Σιγκαπούρη και είναι η 5η εμφάνισή της φέτος.

Το 2015 τον αγώνα των 55 γύρων κέρδισε ο Ρόσμπεργκ . Εκκίνησε με την πολύ μαλακή και μετά σταμάτησε για να βάλει τη μαλακή γόμα στους γύρους 10 και 31. Οι δυο αλλαγές ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή.

Η πίστα της Γιας Μαρίνα έχει εξαιρετικά λείο οδόστρωμα με ευρεία ποικιλία στροφών και ταχυτήτων. Ο καιρός είναι σταθερά ζεστός καθόλη τη διάρκεια του χρόνου αυτό καθιστά το Άμπου Ντάμπι δημοφιλή προορισμό για δοκιμές. Με μεγάλη ποικιλία στροφών, οι ομάδες συνήθως ακολουθούν ένα συμβιβασμό σεταρίσματος με μέση κλίση στις αεροτομές. Τα προσπεράσματα είναι μάλλον δύσκολα στην Γιας Μαρίνα, οπότε η στρατηγική είναι σημαντική για να κερδίσεις θέσεις στην πίστα.     Η λεία επιφάνεια έχει ως αποτέλεσμα χαμηλά επίπεδα φθοράς και πτώσης στην απόδοση λόγω υπερθέρμανσης. Ο αγώνας ξεκινά αργά το απόγευμα στις 17:00 και τελειώνει το βράδυ. Αυτό έχει ως συνέπεια οι θερμοκρασίες στην πίστα να έχουν μεγάλη διαφορά από την αρχή ως το τέλος, μερικές φορές πέφτουν δραματικά. Η πρόσφυση είναι το κρίσιμο στοιχείο της συμπεριφοράς των ελαστικών στο Άμπου Ντάμπι καθώς υπάρχουν πολλά σημεία επιτάχυνσης στην έξοδο των στροφών. Όπως στη Βραζιλία έτσι και στη Γιας Μαρίνα η φορά της πίστας είναι αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού, κάτι όχι συνηθισμένο στην υπόλοιπη σεζόν.

Χαμογελα για τον Χαμιλτον μετά τον προτελευταίο αγώνα. Για να δουμε τι θα γίνει την Κυριακή

Για να ξέρετε σε τι αντιστοιχεί κάθε χρώμα. Γιατί στον αγώνα θα βλέπετε έτοιμα για χρήση όλα τα χρώματα.

  • Κίτρινη, μαλακή: Την είδαμε σε όλους τους αγώνες φέτος και είναι η πιο σκληρή γόμα από τις διαθέσιμες αυτό το Σαββατοκύριακο.
  • Κόκκινη, πολύ μαλακή: Έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν στο Άμπου Ντάμπι και όπως η μαλακή έτσι και αυτή είναι υποχρεωτικά διαθέσιμη στον αγώνα.
  • Μωβ, πάρα πολύ μαλακή: Έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε ταχύτητα οπότε υπάρχει ενδιαφέρουσα ποικιλία δυνατοτήτων στη στρατηγική.

 

Αυλαία την Κυριακή  για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 στο Άμπου Ντάμπι

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: