Αυλαία στη F1 με το Αυστραλιανό Grand Prix

Οι προβολείς έχουν στραφεί στο Albert Park στη Μελβούρνη αφού όπως κάθε χρόνο εκεί έχουμε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Σε μια διαδρομή δημόσιων δρόμων θα δούμε έναν διαφορετικό αγώνα με  σχετικά γρήγορες στροφές. Η Pirelli επέλεξε τις γόμες C2, C3 και C4 ως σκληρή, μέση και μαλακή επιλογή ακολουθώντας τους φετινούς πιο απλούς κανόνες για τα ελαστικά. Σύμφωνα μ’ αυτούς θα υπάρχουν μόνο 3 χρώματα λευκό, κίτρινο και κόκκινο σε κάθε grand prix.

Χαρακτηριστικά διαδρομής


2019 Barcelona February testing

Ο αγώνας γίνεται σε δημόσιους δρόμους. Η διαδρομή έχει ανομοιομορφίες στο οδόστρωμα και σε αρκετά σημεία τα μονοθέσια δεν έχουν καλά κρατήματα. Δεν υπάρχουν πολλές παρατεταμένες στροφές και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο να έρθουν τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας.

Η επιλογή του νικητή πέρυσι ήταν στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών – αυτή χρησιμοποίησε η πλειοψηφία των οδηγών – . Θα διαπιστώσουμε το ρυθμό πτώσης απόδοσης στις ελεύθερες δοκιμές, αλλά είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο.

Η πιθανότητα εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας στη Μελβούρνη είναι μεγάλη και αυτό επηρεάζει τη στρατηγική: Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κατάκτηση της pole position δεν είναι τόσο κρίσιμη στην Αυστραλία όσο σε άλλους αγώνες. Ο οδηγός που εκκινούσε από την πρώτη θέση της εκκίνησης κέρδισε μόνο μια φορά τα τελευταία πέντε χρόνια…

Ο καιρός συχνά είναι ευμετάβλητος, η Μελβούρνη είναι ένας από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες μέσα στη χρονιά. Οι προβλέψεις ως τώρα δείχνουν συννεφιά χωρίς βροχή.

Η καλή ελκτική πρόσφυση αποτελεί κλειδί για την επίτευξη χρόνου γιατί παίζει ρόλο στην ομαλή έξοδο από τις στροφές. Ένα χαρακτηριστικό της διαδρομής είναι οι πολλές, μικρές σε μήκος, ευθείες.

 

Αυλαία στη F1 με το Αυστραλιανό Grand Prix gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: