Αύγουστος 2016: Ο πιο ζεστός στα μετεωρολογικά χρονικά

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ -μετά τη NASA- επιβεβαιώνεται ότι ο φετινός Αύγουστος υπήρξε ο πιο ζεστός Αύγουστος στα μετεωρολογικά χρονικά του πλανήτη.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι στην Ευρώπη ο φετινός Αύγουστος δεν έσπασε κάποιο ρεκόρ, καθώς ήταν ο δέκατος πιο ζεστός στα μετεωρολογικά χρονικά.

Ο Αύγουστος 2016 είναι ο 16ος συνεχόμενος μήνας που καταγράφεται θερμοκρασία ρεκόρ στη Γη, ένα «σερί» που δεν έχει συμβεί εδώ και 137 χρόνια. Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία του Αυγούστου 2016 υπήρξε κατά 0,09 βαθμούς Φαρενάιτ υψηλότερη σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο και κατά 1,66 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο του περασμένου αιώνα.

Παράλληλα, η θερμοκρασία στο φετινό καλοκαίρι υπήρξε κατά 0,07 βαθμούς μεγαλύτερη από το περσινό καλοκαίρι και κατά 1,6 βαθμούς Φαρενάιτ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Όλο το 2016, επομένως, αναμένεται να αποδειχθεί το πιο θερμό στην μετεωρολογική ιστορία. Μέχρι στιγμής η παγκόσμια θερμοκρασία είναι κατά 1,52 βαθμούς Φαρενάιτ υψηλότερη από τον μέσο όρο του 2015.



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

texnologia

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: