Αυγενάκης: Γιατί να μην διεκδικήσουμε μεγάλες διοργανώσεις

Με τις ευχές για μια καλή σεζόν και επιστροφή της ελληνικής οικογένειας στα γήπεδα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η παρουσίαση για την ανανέωση συνεργασίας της NOVA με την Euroleague έως και το 2023.

Ο κ. Αυγενάκης, πριν το ταξίδι στην Πάτρα προκειμένου να παραστεί στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, αλλά και στα εγκαίνια του γηπέδου του Προμηθέα στον Καστελόκαμπο, βρέθηκε για λίγη ώρα στην εκδήλωση της NOVA και της Euroleague, όπου είχε την ευκαιρία να γνωριστεί και να συνομιλήσει με τον εκτελεστικό διευθυντή της Λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο κ. Αυγενάκης δεν έκρυψε την αγάπη της οικογένειάς του αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το μπάσκετ, μίλησε για τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον αθλητισμό και δεν απέκλεισε τη διεκδίκηση κάποιας μεγάλης διοργάνωσης στο μέλλον.

«Είναι μια χρονιά η οποία θέλουμε -και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για αυτό- να δημιουργήσει γεγονότα και κυρίως εξελίξεις σε όλα τα αθλήματα, πολύ περισσότερο δε σε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα, στο μπάσκετ και στον μπασκετικό χώρο γενικότερα. Είναι δεκάδες τα παιδιά και οι οικογένειες που εμπιστεύονται την πορεία και το αθλητικό μέλλον των παιδιών τους σε μπασκετικές ομάδες. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε, πρέπει να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να νιώσουν δικαιωμένοι, ικανοποιημένοι, και κυρίως να θρέψουν τον χαρακτήρα των παιδιών τους με υγιή στοιχεία. Από πλευράς Κυβέρνησης, να πω για άλλη μια φορά πως είμαστε απολύτως ξεκάθαροι: θέλουμε όλα τα αθλήματα να τρέξουν δυνατά και να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα ώστε να μπει νέο, φρέσκο δυναμικό αίμα στους κόλπους του και να υπάρξει δημιουργικότητα, φαντασία, συνέργειες. Να υπάρξει σύνδεση με τον ιδιωτικό τομέα, το ιδιωτικό επιχειρείν, και γιατί όχι να διεκδικήσουμε μεγάλες ή και μεσαίες διοργανώσεις, τέτοιες που θα αναπτύξουν δράση, κίνηση, διακρίσεις, προκλήσεις, στόχους και μια κινητικότητα που την επιζητούμε και την επιδιώκουμε», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Και συνέχισε: «Χαίρομαι πάρα πολύ που κατεβαίνοντας στα γήπεδα, και με τη νέα θεσμική ιδιότητα που έχω, βλέπω όλο και περισσότερες οικογένειες να έρχονται στους αθλητικούς χώρους. Τους λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε τα γήπεδα να επιστρέψουν στους γονείς και στα παιδιά τους, ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους φιλάθλους. Για αυτό το λόγο φέρνουμε άμεσα ένα σχέδιο νόμου με το οποίο έχουμε ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη –ο οποίος είναι μπασκετικός παρεμπιπτόντως– για να αντιμετωπίσουμε σε πρώτο βαθμό τα ζητήματα βίας και έντασης στα ελληνικά γήπεδα, είτε είναι μπάσκετ, είτε οτιδήποτε».

Στην εκδήλωση, εκτός του CEO της Euroleague και των διευθυντικών στελεχών της Forthnet, παραβρέθηκαν και οι Κώστας Παπανικολάου και Ντίνος Μήτογλου, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

«Είκοσι χρόνια πριν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός ξεκίνησαν τη νέα εποχή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και είναι εξαιρετικό ότι 15 από αυτά τα χρόνια ήμασταν μαζί με την Nova. Αν η ιστορία της Euroleague είναι μια ιστορία ανάπτυξης, τότε η Nova έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν. Θα είμαστε μαζί τουλάχιστον ως το 2023, και βάσει την ως τώρα συνεργασία μας, νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε πως θα είμαστε και για ακόμα περισσότερο», είπε ο κ. Μπερτομέου.

Και συνέχισε: «Το 2016 μαζί με τον συνεργάτη μας, την IMG, φτιάξαμε την ευρωπαϊκή λίγκα, αλλάζοντας τη διοργάνωση. Θα έχουμε 16 σταθερές ομάδες και θα ανεβάζουμε τα δεδομένα της διοργάνωσης για δώσουμε το καλύτερο δυνατό προϊόν στους φιλάθλους μας. Θα δούμε και το Eurocup να βελτιώνεται. Θα απολαύσουμε αυτή τη νέα περιπέτεια μας μαζί με τον συνεργάτη μας, τη ΝΟVA. Θα δούμε μια μεγάλη Euroleague με 18 ομάδες, μια ομάδα από τη Γαλλία, μία από τη Γερμανία. Η ιδέα της Euroleague σε αναγκάζει να δουλεύεις με έναν τρόπο με τις ομάδες καθημερινά που δεν ήταν συνηθισμένος. Πολλές φορές πας πολύ γρήγορα και σε κριτικάρουν. Η ιδέα της Euroleague είναι ξεκάθαρη και δουλεύουμε γύρω από αυτή. Θέλουμε να έχουμε τους παίκτες χαρούμενους. Οι παίκτες είναι το κεφάλαιό μας. Έφτιαξαν και την Ένωσή τους. Δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε χωρίς τους παίκτες».

Σχετικά με το Eurocup είπε ότι «το επίπεδο θα είναι υψηλό αν κοιτάξει κανείς τα ρόστερ των ομάδων. Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στη Euroleague. Όχι μόνο ο κάτοχος, αλλά και ο φιναλίστ. Έπρεπε να ανταποκριθούμε στο υψηλό επίπεδο της Euroleague. Σημαντικό που η NOVA μας βοηθά και σε αυτή τη διοργάνωση. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να πάρουν τον τίτλο».

Η Κατερίνα Κασκανιώτη, Pay TV Executor της Forthnet, μίλησε για τις Euroleague στιγμές που έχουν προβληθεί από την Nova, αλλά κυρίως τι ακολουθεί στο εφετινό πρόγραμμα.«Είναι συγκινητικό ότι έχουμε ζήσει όλες αυτές τις στιγμές, αλλά είμαστε εδώ για να πούμε ότι θα ζήσουμε ακόμα περισσότερες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μιλάμε για την επέκταση της συνεργασίας μας για τις επόμενες τέσσερις σεζόν και ξεκινάμε από τις 3 Οκτωβρίου να παίζουμε μπάσκετ, με τους αγώνες να φτάνουν τους 306 και επιπλέον ακόμα περισσότερους αγώνες από ελληνικές ομάδες, που θα φτάσουν τουλάχιστον τους 68», είπε η κα. Κασκανιώτη.

Οι εκπρόσωποι των δύο ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση είπαν:

Ντίνος Μήτογλου: «Χαιρόμαστε πολύ για την νέα συνεργασία της Euroleague. Eχει ανέβει επίπεδο, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλες, έχουν βελτιωθεί όλες οι ομάδες. Εύχομαι όλοι οι παίκτες να έχουν υγεία και η δράση να να ξεκινήσουν σύντομα. Οι άνθρωποι της NOVA κάνουν πολύ καλή δουλειά, ψάχνονται και θέλουν να βελτιώνονται».

Κώστας Παπανικολάου: «Κάθε μεγάλη στιγμή της Euroleague, η NOVA βρίσκεται εκεί. Μπορεί να βρεις τα πάντα και στο αρχείο της NOVA. Αυτό λέει πολλά λόγια αυτή τη μεγάλη συνεργασία. Η Euroleague συνεχίζει και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Υπάρχουν περισσότερα μεγάλα παιχνίδια. Η προσμονή και η θέληση είναι πάρα πολύ μεγάλες για τους παίκτες που θέλουν να αποδείξουν την αξία τους πάνω στο παρκέ. Να έχουμε υγεία, να βγάλουμε μια όμορφη εικόνα και να αναπτύξουμε το μπάσκετ ακόμα περισσότερο. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από τη NOVA».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: