Αβάσταχτη τραγωδία: Πέθανε και η μητέρα της 12χρονης που κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι τους στην Κατερίνη!

«Έφυγε» από την ζωή μετά από 12 ημέρες νοσηλείας η μητέρα της 12χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι τους.

Η 46χρονη γυναίκα όλες αυτές τις ημέρες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κατερίνης, αφήνοντας την τελευταία της πνοή από εγκεφαλική ανοξία.

Να σημειώσουμε, ότι η άτυχη γυναίκα είχε πάθει ανακοπή λόγω εισπνοής καπνού κατά την διάρκεια πυρκαγιάς στο σπίτι της.

Έπειτα από τη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου, οι γιατροί της ΜΕΘ ενημέρωσαν τον σύζυγο της, ο οποίος είχε το ψυχικό σθένος να χαρίσει τα όργανά της.

Η λήψη των οργάνων, ήπατος, νεφρών και κερατοειδών, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης τα ξημερώματα της 22ας Φεβρουαρίου, από ομάδες του Ιπποκράτειου και του ΑΧΕΠΑ.

Το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε 58χρονη από τη Θεσσαλονίκη με επέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο. Στο ίδιο νοσοκομείο έγινε και η μεταμόσχευση του ενός νεφρού σε 15χρονη, που υποβαλλόταν επί τέσσερα χρόνια σε αιμοκάθαρση. Η μεταμόσχευση του δεύτερου νεφρού πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σε 43χρονο νεφροπαθή, ο οποίος υποβαλλόταν επί οκτώ χρόνια σε αιμοκάθαρση. Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν τις επόμενες μέρες σε ασθενείς με προβλήματα όρασης στο ΑXEΠΑ.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός που συνέβη στον τόπο μας, αλλά ακόμα πιο συγκλονισμένοι και παράλληλα βαθύτατα συγκινημένοι και υπερήφανοι για την απόφαση που πήρε ο σύζυγος της ασθενούς να δωρίσει τα όργανα της. Θεωρώ πως είναι μια κίνηση μεγαλειώδους ανθρωπισμού, ένας άνθρωπος που μόλις έχει χάσει την κόρη και τη σύζυγό του να κατορθώσει να βάλει πάνω από τη δική του, προσωπική, τραγωδία συνανθρώπους του που περιμένουν στις λίστες αναμονής για μεταμόσχευση. Η μονάδα μας λειτουργεί λιγότερο από έναν μήνα, μακάρι μέσα από το έργο μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούμε» δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μπεκριδέλης.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Μάνα και κόρη είχαν εντοπιστεί από πυροσβέστες στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους, έπειτα από αναθυμιάσεις καπνού.

Η μάνα βρέθηκε κοντά στην είσοδο, ενώ η 12χρονη κόρη της στο υπνοδωμάτιο.

Αμέσως διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου παρά τις προσπάθειες ανάταξης που έκαναν οι γιατροί, το ανήλικο κορίτσι κατέληξε.

Αντίθετα, η 46χρονη είχε αντιδράσει στην ανάταξη και νοσηλευόταν επί 12 ημέρες διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, από τις διενεργηθείσες εξετάσεις είχε διαπιστωθεί ότι η γυναίκα «φέρει εγκεφαλικό οίδημα λόγω ισχυρής εισπνοής αναθυμιάσεων, με βαρύτατη πρόγνωση».

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, το τραγικό συμβάν βρήκε τον πατέρα της 12χρονης σε επαγγελματικό ταξίδι στη Γερμανία.

Πηγή: star.gr

youweekly.gr-Koinwnia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: