Austral:Το πιο σύγχρονο C-SUV της γαλλικής Renault

Για να γίνει εντυπωσιακό ένα αυτοκίνητο  που ξεκινάει από το μηδέν χρειάζονται απαραίτητα δύο «συστατικά». Αρχικά άριστοι σχεδιαστές που να μπορούν να συνεργαστούν με τους μηχανικούς και δεύτερον και σημαντικότερο να έχουν το πράσινο φώς από αυτούς που εγκρίνουν τα κονδύλια.

Όταν οι επικεφαλής της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας εμπιστευτούν τα νέα σχεδιαστικά μυαλά και τους εγκρίνουν το κονδύλι που θα ζητήσουν για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους τότε γίνονται θαύματα.

Το Austral, το νέο SUV κατηγορίας C, είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί . H Renault  λίγο πρίν την αποκάλυψή του μας έδωσε μια γεύση για το τι θα δούμε. Οι πρώτες  φωτογραφίες αποκαλύπτουν λεπτομέρειες από την εξέλιξη τόσο της εξωτερικής, όσο και της εσωτερικής του σχεδίασης.

Ο Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδίασης της Renault, μιλά για το πιο σύγχρονο C-SUV της μάρκας, το ολοκαίνουργιο Renault Austral. Χρησιμοποιεί μόνο δύο λέξεις: Κομψό και τεχνολογικό

Οι ομάδες σχεδίασης βασιζόμενες στα στοιχεία του σύγχρονου μοντέλου, Kadjar, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο και εκλεπτυσμένο όχημα υψηλής ποιότητας. Και από τις πρώτες εικόνες που βλέπετε φαίνεται ότι πέτυχαν το στόχο τους. Το νέο SUV θα είναι η αρχή της νέας επιθετικής στρατηγικής της γαλλικής φίρμας στην C κατηγορία.

Το ολοκαίνουργιο Renault Austral έχει ενδιαφέρουσες  αναλογίες που το κάνουν να δείχνει στιβαρό, αλλά και ευέλικτο. Είναι ένα μοντέρνο SUV γεμάτο χαρακτήρα, με αθλητικές γραμμές που όμως παραμένει διακριτικό. Οι σχεδιαστές βασίστηκαν στα χαρακτηριστικά που προσελκύουν τους περισσότερους αγοραστές κυρίως στα μοντέλα SUV.

Και ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα αυτοκίνητο να ξεχωρίζει;

Η εξωτερική εμφάνιση, με τις εντυπωσιακές γραμμές που «δένουν» το αμάξωμα με τα φωτιστικά σώματα, οι πρόβολοι, το μέγεθος των τροχών, η ευρυχωρία, το άνετο ταξίδι, η ασφάλεια. Το Renault Austral συνδυάζει ισχυρά στιλιστικά στοιχεία που του χαρίζουν μια δυναμική και κομψή εμφάνιση. Η προσοχή που έχει δοθεί στην ποιότητά του, φαίνεται με την πρώτη ματιά. Οι σχεδιαστές μείωσαν τα κενά ανάμεσα στα πάνελ του αμαξώματος, ενώ τελειοποιήσαν τα φλας ώστε να αναδύεται μια έντονη ποιοτική αίσθηση.

Ο Gilles Vidal, Διευθυντής Σχεδίασης Renault έκανε ιδιαίτερη αναφορά τα στιλιστικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουριου Renault Austral που περιλαμβάνουν μια καθαρή, δομημένη πτυχή που εκτείνεται κατά μήκος του κάτω τμήματος του αμαξώματος. Αυτό δημιουργεί γωνία στο μπροστινό μέρος του οχήματος, χαρίζοντας στη σιλουέτα ένα δυναμικό πλεονέκτημα. Αυτή η νέα σχεδιαστική και μορφολογική γλώσσα διαφέρει από τις παραδοσιακές οριζόντιες γραμμές που συνήθιζαν να διατρέχουν το αμάξωμα, παράλληλα με το έδαφος.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του ολοκαίνουργιου Austral αποτυπώνονται με εύγλωττο τρόπο στα εντυπωσιακά, εμπρός και πίσω, φωτιστικά. Τα δύο μεγάλα πίσω φώτα, σχήματος C, συγχωνεύονται με το λογότυπο του αυτοκινήτου με εντυπωσιακό τρόπο. Ο μπροστινός σχεδιασμός είναι ανάλογα εντυπωσιακός, με τα προκλητικά φωτιστικά και τα στοιχεία της νέας μάσκας.

Έτσι, όταν το παρατηρείς από το πλάι,φαίνεται να κινείται προς τα εμπρός, ακόμα και όταν είναι σταματημένο.

Η προηγμένη τεχνολογία που είναι εφοδιασμένο  το Austral είναι αυτή που για πρώτη φορά υιοθετήθηκε στο νέο Renault Mégane E-TECH Electric. Η τεχνολογία Micro-optic αξιοποιεί το plexiglass, με  γραμμές και σχέδια που είναι χαραγμένα απευθείας στην επιφάνεια και στο εσωτερικό του. Όταν φωτίζονται από τα φώτα LED, οι γραμμές αυτές λάμπουν, δημιουργώντας μια ζωντανή, άμεσα αναγνωρίσιμη εικόνα.

Όπως είπε και ο Διευθυντής Σχεδίασης της Renault ο στόχος για να ξεχωρίζει σχεδιαστικά το  ολοκαίνουριο Renault Austral ήταν ένας. Να είναι εντυπωσιακό σε όλους τους τομείς.

 

 

 

 

 

Austral:Το πιο σύγχρονο C-SUV της γαλλικής Renault gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: