Αττική Οδός: Η παραίτηση του CEO της εταιρίας, η κυβερνητική οργή και η διερεύνηση ευθυνών

Παραμένουν ακινητοποιημένα οχήματα στην Αττική Οδό — Σήμερα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία  -Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε οδηγό που ταλαιπωρήθηκε για ώρες στον οδικό άξονα

Έμμεση πλην σαφέστατη παραδοχή των τεράστιων ευθυνών που έχει η Αττική Οδός για την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, εκλαμβάνεται η παραίτηση το βράδυ της Τρίτης του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Βασίλη Χαλκιά.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά των μετόχων της εταιρίας έγινε υπό την γενική κατακραυγή, αλλά και την κυβερνητική αποδοκιμασία για τα όσα συνέβησαν στον βασικό οδικό άξονα της πρωτεύουσας εν μέσω της κακοκαιρίας. Οι εικόνες ντροπής με τους εγκλωβισμένους και εγκαταλειμμένους οδηγούς λειτούργησαν σαν καταλύτης.

Η εταιρία αναγκάστηκε αρχικά, χθες το πρωί, να αποδεχθεί το αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αποζημίωση 2000 ευρώ σε κάθε οδηγό που ταλαιπωρήθηκε για ώρες στον οδικό άξονα.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής,  αποφάσισε να συγκροτηθεί επιτροπή Διερεύνησης που θα εξετάσει ποιες και τι είδους ευθύνες έχει η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις από την πλευρά της και να επιβληθούν κυρώσεις. Σημειωτέον ότι είχε προηγηθεί από το βράδυ τη Δευτέρας εισαγγελική παραγγελία για την αναζήτηση ευθυνών της εταιρίας.

Υπό το βάρος όλων αυτών των εξελίξεων ήλθε η παραίτηση του κ. Σπανού, ο οποίος ήταν στο τιμόνι της εταιρίας για πάνω από είκοσι χρόνια.

«Ως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου» τόνιζε στη δήλωσή του, η οποία έγινε αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών από την Αττική Οδό.

Ευθύνες για την δραματική κατάσταση στην Αττική, επέρριψε στην Αττική Οδό και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είπε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω του οποίου διαμορφώθηκε μια κατάσταση σε όλο τον νομό Αττικής, είναι ότι έκλεισε η Αττική Οδός. Η εταιρεία δεν μπόρεσε να την κρατήσει ανοιχτή, και μάλιστα με έναν τρόπο ασύντακτο». Πρόσθεσε ότι «η διαχείριση της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου ανήκει στην Αττική Οδό. Είναι η πρώτη φορά στα 20 χρόνια της Αττικής Οδού που κλείνει. Πρόκειται για ανικανότητα και αδυναμία πρόβλεψης από την Αττική Οδό», τόνισε και κάλεσε οδηγούς που ταλαιπωρήθηκαν στον οδικό άξονα να κινηθούν και δια της νομικής οδού κατά της εταιρίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η Αττική Οδός δεν υλοποίησε το σχέδιό της, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εξαπολύσει νωρίτερα οξείες επιθέσεις κατά της εταιρίας.

«Κατέρρευσε το σύστημα διαχείρισης και σχεδίου από τον παραχωρησιούχο χωρίς να ισχύουν τίποτε από όλα αυτά για τα οποία μας είχε πει ότι θα ισχύουν και ότι θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα και τα προβλήματα που ακολούθησαν» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας επίσης λόγο για «τεράστια αστοχία και αδυναμία ανταπόκρισης, παρά τις δεσμεύσεις που υπήρχαν ότι το σύστημα θα αντέξει και ο δρόμος δεν θα κλείσει».

Η εταιρία σε ανακοίνωσή της την Τρίτη επανέλαβε ότι «μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: