Αττική: Ξυλοκόπησαν 15χρονο μαθητή μέσα σε ιδιωτικό σχολείο – Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (31/03) σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής, όταν έξι 15χρονοι εξύβρισαν, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν συνομήλικό τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για το επεισόδιο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι τέσσερις ημεδαποί ανήλικοι που κατηγορούνται για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος συνομηλίκου τους. Σε βάρος των τεσσάρων 15χρονων σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Την ίδια ώρα, έρευνες διαξάγονται για τον εντοπισμό των άλλων δύο νεαρών ημεδαπών που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση ξυλοδαρμού του ανήλικου μαθητή εντός του ιδιωτικού σχολικού ιδρύματος και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Σε βάρος των δύο τελευταίων -οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας- σχηματίστηκε δικογραφία.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής διαρκούντος του σχολικού προγράμματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: