Αθώος οριστικά και αμετάκλητα ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμόν 1333/2018 απόφασή του απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, κατά της απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας με την οποία είχε κηρυχθεί αθώος ο Τάσος Θεοφίλου.

Αν η αίτηση γινόταν δεκτή ο Τάσος Θεοφίλου θα έπρεπε να επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί η δική εκ νέου στο Εφετείο με νέα σύνθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιουλίου 2017 και ύστερα από πέντε χρόνια στη φυλακή ο Τ. Θεοφίλου αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Ο Τάσος Θεοφίλου είχε συλληφθεί το 2012 και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα το 2014, σε ποινή κάθειρξης 25 ετών, για την υπόθεση της ληστείας σε υποκατάστημα της Alpha Bank στην Πάρο, κατά την οποία είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας πολίτης. Επίσης είχε κατηγορηθεί για ένταξη και συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Ο ίδιος ποτέ δεν παραδέχθηκε σχέση του με την οργάνωση. Ίσα ίσα που τους θεωρούσε “μηδενιστές” ενώ ο ίδιος δήλωνε και δηλώνει αναρχοκομμουνιστής.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: