Αθώοι οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής για το Alter

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ».

Οι δύο άνδρες, όντας μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρίας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της μη απόδοσης Φ.Μ.Υ., πείθοντας δήθεν τον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του καναλιού Κωνσταντίνο Γιαννίκο να μην καταβάλει το φόρο που αφορούσε στη διαχειριστική περίοδο από 01.02.2011 έως 30.09.2011.

Λόγω αυτών των κατηγοριών φυλακίστηκαν για 47 ημέρες πατέρας και υιός Κουρή, ενώ, μετά την απόφαση, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Θεμιστοκλής Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσαν ότι «πρόκειται για μία ορθή δικαστική κρίση, γιατί η υποχρέωση απόδοσης Φ.Μ.Υ. προϋποθέτει την πραγματική καταβολή μισθού και την πραγματική παρακράτηση επ’ αυτού Φ.Μ.Υ. και όχι λογιστικούς – θεωρητικούς μισθούς και, αντίστοιχα, ανύπαρκτες παρακρατήσεις Φ.Μ.Υ.».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: