Αθώοι οι εννέα Κούρδοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Αθώοι κρίθηκαν οι εννέα Κούρδοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2017, για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Έξι εξ αυτών καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ότι οι εννέα κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι μετά τη σύλληψή τους, θα πρέπει να απαλλαγούν από τις κακουργηματικές πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ωστόσο, σε έξι από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι για τα πλημμελήματα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης και πρόστιμο. Στους έξι καταδικασθέντες χορηγήθηκε αναστολή και όλοι τους αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

«Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση της και η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: