Athleisure trend take over fashion: Πώς θα ακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη τάση του φετινού καλοκαιριού

Θυμάμαι, όταν ήμασταν ακόμη μικρές και πηγαίναμε σχολείο, πόσες απουσίες είχα «φάει» εξαιτίας του ότι αρνιόμουν πεισματικά την ώρα της Γυμναστικής να φορέσω την κλασική ελαστική μαύρη φόρμα με τη λεπτή άσπρη γραμμή κατά μήκος του ποδιού. Ήταν ένα ρούχο που το ύφος του δεν ταίριαζε καθόλου με το εναλλακτικό, κάπως ανεπιτήδευτα «ροκ» στυλάκι που χαρακτήριζε την ξέγνοιαστη περίοδο της εφηβείας μου. Τα χρόνια βέβαια πέρασαν, το τότε «εναλλακτικό» ωρίμασε και μετουσιώθηκε σε κάτι πιο σύγχρονο και elegant, ενώ η αθλητική φόρμα που τόσο απεχθανόμουν, έμελλε να γίνει το must κομμάτι που δεν θέλω να «ξεκολλήσω» από πάνω μου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν άρχισα να παρατηρώ όλο και πιο συχνά μέσω των social media τις αγαπημένες μου celebrities και fashion influencers να συνδυάζουν σε πρωινές και βραδινές τους εξόδους, ό,τι πιο glam με ό,τι πιο άνετο και αθλητικό. Παράδειγμα, ψηλοτάκουνα με αθλητική φόρμα, sneakers με mini dress από πούλιες. Το αποτέλεσμα που έβλεπα ήταν εκπληκτικό! Άρχισα, λοιπόν, να αναζητώ εκείνο το trend που μου είχε… ξεφύγει. Ο λόγος φυσικά  για το «athleisure», το νέο fashion κόλλημα που έχει κατακτήσει όχι μόνο τις ντουλάπες μας, αλλά και τις μεγαλύτερες πασαρέλες, αφού το έχουν λανσάρει οι πιο αξιοσημείωτοι οίκοι μόδας, ανάμεσα σε αυτούς και ο αγαπημένος μας ιστορικός οίκος Giorgio Armani με τη δυναμική lifestyle σειρά , ειδικά σχεδιασμένη για κορίτσια της πόλης, Armani Exchange.

Athleisure trend take over fashion: Πώς θα ακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη τάση του φετινού καλοκαιριού

Το athleisure, όσο «καινούργιο» και αν μας φαίνεται, στην πραγματικότητα είναι το αναπάντεχο και… ελπιδοφόρο throwback από την εποχή των 90’s. Τότε που η iconic Gwen Stefani εμφανιζόταν με πανύψηλα ασημί πέδιλα και tracksuits σε μουσικά βραβεία, ενώ η «πικάντικη» Melanie C ήταν κάτι σαν «πρέσβειρα» του συγκεκριμένου look. Επιστρέφοντας στο σήμερα, αν θες και εσύ να είσαι «μέσα» στα πράγματα, υιοθετώντας το απόλυτο athleisure look, παρακάτω θα βρεις όλα τα απαραίτητα tips, τα οποία θα σου χαρίσουν την έμπνευση αλλά και την… τόλμη που χρειάζεσαι για να εξελίξεις τις εμφανίσεις σου.

To λαμπερό sneaker το τίμιο που σε πάει παντού

Ο βασικός λόγος που πιθανότατα κάθε κορίτσι, από την Kim, τη Gigi μέχρι την κολλητή και την αδερφή σου, λάτρεψε το athleisure και «ορκίζεται» σε αυτό, είναι το γεγονός πως της επιτρέπει «στο όνομα» της μόδας, να απαρνηθεί επιτέλους εκείνα τα «κακοτράχαλα» τακούνια, πάνω στα οποία ρισκάρει από την… αξιοπρέπεια μέχρι και τη ζωή της μερικές φορές! Πλέον μπορεί να περπατά και να… πετά, φορώντας απλά τα cool και καλόβολα sneakers της. Αν λοιπόν αποφάσισες να «ξεκλειδώσεις» το πιο σπορ εαυτό σου, το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι απαραίτητα είναι ένα «δυναμικό» ζευγάρι αθλητικά με λαμπερές λεπτομέρειες, ώστε να μπορούν να «στηρίξουν» όχι μόνο τις πρωινές αλλά και τις… μεταμεσονύχτιες, χορευτικές βόλτες σου.

Athleisure trend take over fashion: Πώς θα ακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη τάση του φετινού καλοκαιριού

Το sweatshirt που «αγκαλιάζει»

Ένα εξίσου αναγκαίο item για την athleisure γκαρνταρόμπα σου, είναι κάποιο σύγχρονο sweatshirt, του οποίου η φόρμα και το σχέδιο θα παραπέμπουν σε εποχές όπως τα «ένδοξα» 80’s και 90’s. Μία φαρδιά ζακέτα, το διαχρονικό hoodie με αυστηρές ρίγες, είναι το πανωφόρι που θα καλύπτει με στυλ τους ώμους σου, τα «δροσερά» απογεύματα της άνοιξης και του καλοκαιριού. Μη διστάσεις να πειραματιστείς, συνδυάζοντας το urban ύφος του, με ένα φόρεμα σε πιο ρομαντικές και αέρινες υφές. Η αντίθεση ανάμεσα στις ποιότητες των ρούχων είναι που θα «ανεβάσει» level το look σου, μετατρέποντας ένα ακόμη outfit σε… έργο τέχνης!

Athleisure trend take over fashion: Πώς θα ακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη τάση του φετινού καλοκαιριού

Πες «ΝΑΙ» στο oversized

 Όπως αναφέρω ήδη παραπάνω, το στοιχείο εκείνο που μας έχει κάνει να λατρέψουμε το athleisure, είναι πως μας κάνει να δείχνουμε στυλάτες αλλά και ανεπιτήδευτα cool, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα. Αυτό το πετυχαίνει μέσα από baggy και oversized φόρμες, οι οποίες αν συνδυαστούν… έξυπνα, δεν θα κρύψουν ούτε στο ελάχιστο τη θηλυκότητά μας, ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξουν την καλλίγραμμη σιλουέτα μας. Κάποιο ριχτό, boyfriend fit t-shirt με ένα εκκεντρικό logo, είναι εκείνο που μαζί με το φλούο ποδηλατικό κολάν από κάτω ή μία πιο «extra», αμπιγέ φούστα, θα φέρει σε απόλυτη ισορροπία το sexiness με την κομψότητα.

Athleisure trend take over fashion: Πώς θα ακολουθήσουμε τη μεγαλύτερη τάση του φετινού καλοκαιριού

Τώρα που ξέρεις πώς θα κατακτήσεις το αυθεντικό 90’s athleisure look, μην ξεχάσεις πως πρέπει να το εμπλουτίσεις με όλες τις λεπτομέρειες, τις αστραφτερές «πινελιές» που θα το απογειώσουν. Μεγάλοι λαμπεροί κρίκοι, ένα πιο «βραδινό» clutch στον ώμο με αλυσίδα και η νέα… τρέλα στα μαλλιά, που δεν είναι άλλη από τα double messy buns, θα σε ανακηρύξουν σε βασίλισσα του sport chic! Σε κάθε περίπτωση, ρίξε μία εξονυχιστική ματιά στην συλλογή Armani Exchange. Εκεί θα βρεις όλα εκείνα τα σχέδια που φέρουν στην επιφάνεια τον πιο άνετο εαυτό σου!

Τη συλλογή Armani Exchange μπορείτε να τη βρείτε στα παρακάτω καταστήματα:

A|X ATHENS GOLDEN HALL

A|X RHODES

ATTICA

ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT

PROJECT CONCEPT STORE IOANNINA

MELELOUDIS KAVALA

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: