Αθήνα: Μητέρα γέννησε δίδυμα με… 11 χρόνια διαφορά! (βίντεο)

Μία 43χρονη γυναίκα στην Αθήνα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο είχε συλληφθεί μέσω εξωσωματικής πριν 11 χρόνια μαζί με το δίδυμο αδελφάκι του.

Το μωράκι ήρθε σαν ένα ξεχωριστό δώρο για το 2020, καθώς η 43χρονη γέννησε ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Η γονιμοποίηση και των δύο εμβρύων είχε γίνει πριν από 11 χρόνια με εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από τόσα χρόνια απέκτησα και το δεύτερό μου παιδί. Το πρώτο είχε έρθει το 2009 και ήρθε το καινούριο μέλος το 2020», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Η 43χρονη είχε καταψύξει το δεύτερο γονιμοποιημένο της ωάριο, όμως η νομοθεσία προβλέπει ότι τα κατεψυγμένα ωάρια και έμβρυα να καταστρέφονται μόλις συμπληρωθεί μια δεκαετία. Παρά τις δυσκολίες, έγινε για δεύτερη φορά μητέρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πρόλαβα μέσα στη δεκαετία να αποκτήσω το δεύτερο παιδί γιατί δεν θα προλάβαινα λόγω νομοθεσίας. Τα έμβρυα καταστρέφονται.

Η απόφαση να γίνω δεύτερη φορά μητέρα ήταν δύσκολη λόγω οικονομικών προβλημάτων, λόγω υγείας αλλά έπρεπε να το αποφασίσουμε», συμπλήρωσε.

Το αίτημα των επιστημόνων για τα κατεψυγμένα έμβρυα

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ζητούν να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να παραταθούν τα όρια διατήρησης κατεψυγμένων ωαρίων και εμβρύων ώστε όλο και περισσότερα ζευγάρια να μπορούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά.

Ο γενικός γραμματέας ελληνικής εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος, δήλωσε σχετικά: «Είναι απαράδεκτο να πετιούνται χιλιάδες έμβρυα στον σκουπιδοτενεκέ μόνο και μόνο για την εφαρμογή ενός νόμου που σήμερα δημιουργεί προβλήματα. Το όριο που διατηρούνται τα έμβρυα στην κατάψυξη πρέπει να αλλάξει».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: