Athens Democracy Forum: Με Φον ντερ Λάιεν και μήνυμα Ζελένσκι το φετινό συνέδριο σε συνεργασία με τους ΝΥΤ

«Μία δεκαετία Δημοκρατίας και τώρα τι;» είναι ο τίτλος του διεθνούς συνεδρίου «Athens Democracy Forum», που φέτος κλείνει δέκα χρόνια και πραγματοποιείται στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times.

Το φετινό συνέδριο θα έχει υψηλούς προσκεκλημένους και ομιλητές. Ξεχωρίζουν, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki Moon, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η αναπληρώτρια Ύπατη Εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ Νada Al-Nashif, ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Columbia Jeffrey Sachs και άλλοι.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Στοά του Αττάλου και την Ακαδημία Αθηνών, από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «σκοπός της φετινής επετειακής διοργάνωσης είναι να εξετάσει τις προκλήσεις της σύγχρονης Δημοκρατίας κυρίως σε ότι αφορά τη συμμετοχή των πολιτών και ποιες λύσεις προτείνονται για το μέλλον. Ακόμα, σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή διεθνείς ηγέτες, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν αυτές τις προκλήσεις αλλά και να εξελιχθεί σε μια γέφυρα για την ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας με ομιλίες από πολιτικούς, ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ακαδημαϊκούς αλλά και ακτιβιστές, οι οποίοι δεν αρκούνται στην απλή καταγραφή προβλημάτων αλλά αναζητούν και προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις».

Τις θεματικές του Forum θα συντονίσουν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι των The New York Times όπως ο Roger Cohen, Paris Bureau Chief, η Liz Alderman, Chief European Business Correspondent, η Patti Cohen, Global Economics correspondent, ο Steven Erlanger, Chief Diplomatic Correspondent Europe και άλλοι.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η εγγραφή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ.

Όλες οι συζητήσεις και τα πάνελς θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: