Ασυμβίβαστο προκύπτει για την Βασιλική Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Από το άρθρο 101 το οποίο περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από την κυβέρνηση προκύπτει ασυμβίβαστο για την Βασιλική Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Έτσι δρομολογείται η αντικατάστασή της μιας και η ισχύς του είναι αναδρομική και θα ισχύει αμέσως μετά την ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα το άρθρο 101 αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιαδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφεί μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης  ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά την λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως , συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ο διορισμός της σε αυτή την θέση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς από τις 10 Ιουλίου του 2017 ήταν άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Δέκα μόλις μέρες πριν είχε συνταξιοδοτηθεί ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ακολούθησε στις 3 Ιανουαρίου 2019 ο διορισμός της στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας Νίκου Παππά

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που με δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, σχολίασε σχετικά: «Με φωτογραφική τροπολογία η Ν.Δ. θέλει να ξηλώσει την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού διότι ενόχλησε εκδοτικό συγκρότημα». Της νύχτας τις τροπολογίες τις βλέπει η μέρα και γελά.

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η οποία αντίκειται και στην κοινοτική νομοθεσία, η Ν.Δ. επιχειρεί να παύσει την επικεφαλής και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Προφανώς έχουν ενοχλήσει οι τελευταίες αποφάσεις της επιτροπής, οι οποίες βάζουν φρένο στις γκρίζες ζώνες και πρακτικές που υπάρχουν στη διανομή του Τύπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, καταθέτει άμεσα ερώτηση και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αυτή τη χυδαία και εξόφθαλμη παρέμβαση στη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.  Είναι προφανές ότι αυτή η πρόχειρη και φωτογραφική τροπολογία έχει συνταχθεί από κάποιο εκδοτικό συγκρότημα και όχι από το κυβερνητικό επιτελείο».

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: