Αστυνομοκρατούμενη η Αθήνα – Σιδηρόφραχτη η Βουλή

Σε εξέλιξη μεγάλη διαδήλωση των συνδικάτων κατά των νόμων- ροτβάιλερ

Νέος γύρος κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας βρισκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τοΑσφαλιστικο το βράδυ από τη Βουλή. Η Αθήνα θυμίζει κανονικό φρούριο μετα μέτρα της αστυνομίας να είναι αυστηρά υπό το φόβο επεισοδίων.

Ηνέα διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 18:00 με τις ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, πουδιοργανώνουν συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος καισυνεχιζεται στις 19:00 με το ΠΑΜΕ που έχει νέα συγκέντρωση απέναντι απότο ελληνικο Κοινοβούλιο.

Στο Σύνταγμα θα καταλήξουν και  οιδικηγόροι που είχαν ραντεβού στις 17.30 στα γραφεία του ΔΣΑ, στηνΑκαδημίας. Στο μαζικό συλλαλητήριο, ακόμη, συμμετέχουν και οι  ΟΛΜΕ,ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΣΗΕΑ, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και διάφορεςάλλες συλλογικότητες.

Κάλεσμα για συμμετοχή στοσυλλαλητήριο έχουν απευθύνει επίσης η Γενική Συνομοσπονδία ΕπαγγελματιώνΒιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική ΣυνομοσπονδίαΕμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), που ομόφωνα αποφάσισαν τοκλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεωντην Κυριακή, διαμαρτυρόμενες γιατί με «διαδικασίες fast track, ηκυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τηψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στοΣαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». 

Φρούριο η Αθήνα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

«Σιδηρόφραχτη» πόλη η Αθήνα εν όψει της ψήφισης του ασφαλιστικούνομοσχεδίου. Μετά την Ηρώδου Αττικού κλειστές παραμένουν με εντολήΑστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου έως και σήμερα Κυριακή,καθώς τρέμουν τους διαδηλωτές και την οργή του κόσμου για τα αντιλαϊκάμέτρα που θα ψηφίσουν στη Βουλή. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους πουμόλις ένα και κάτι χρόνο πριν διατυμπάνιζαν πως θα ξηλώσουν τα κάγκελααπό παντού και οι πολίτες δεν θα έχουν πουθενά πρόβλημα πρόσβασης.

Μετά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ηρώδου Αττικού, μια ανακοίνωσηαναρτήθηκε έξω από τον Εθνικό Κήπο στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικάότι στις 6,7 και 8 Μαΐου, «κατόπιν εντολής της Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: