Αστυνομικός περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές στο Καπιτώλιο: «Σκότωσέ τον με το όπλο του»

Ένας αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσιγκτον ανακαλεί την τρομακτική στιγμή που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον οργισμένο όχλο.

Ο αστυνομικός Michael Fanone έκανε δουλειά γραφείου όταν τον ειδοποίησαν να μεταβεί αμέσως στο Καπιτώλιο για να βοηθήσει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ό,τι ακολούθησε είναι, όπως λέει, «αδιανόητο». Ο 40χρονος αστυνομικός ήταν σε έναν στενό διάδρομο όταν τον βρήκαν οι διαδηλωτές. Τον έσυραν έξω από το Καπιτώλιο και τον κοπανούσαν στο πάτωμα.

Αφού του αφαίρεσαν τον εξοπλισμό του, παίρνοντας τις σφαίρες και το σήμα του, τον έδειραν αγρίως. Όπως θυμάται την τραγική εμπειρία σε συνέντευξή του στο CNN, φοβήθηκε για τη ζωή του, γιατί άκουσε τους διαδηλωτές να θέλουν να τον σκοτώσουν με το ίδιο του το όπλο.

«Κάποιοι πήραν το όπλο μου και ούρλιαζαν ‘‘σκότωσέ τον με το όπλο του’’».

Ο πατέρας 4 παιδιών και αστυνομικός εδώ και 20 χρόνια είπε πως δεν είχε κανέναν έλεγχο απέναντι στο πλήθος. Ήθελε να τους πυροβολήσει, είπε, αλλά αυτό θα του στοίχιζε τη ζωή του.

«Η μόνη επιλογή που είχα ήταν να επικαλεστώ την ανθρωπιά κάποιου. Θυμάμαι πως φώναζα ότι έχω παιδιά. Και τελικά φάνηκε ότι δούλεψε».

Κάποιοι από τους διαδηλωτές μπήκαν μπροστά για να τον προστατεύσουν. Έτσι σώθηκε, από τους λιγότερο θερμοκέφαλους…

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: