Αστυνόμευση με ποδήλατα στους δρόμους της Πάτρας

Το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά και στην Πάτρα ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, που εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας, με θετικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αποτελέσματα.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας έχει ήδη εφοδιαστεί με έξι ποδήλατα, τα οποία θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα της εμφανούς αστυνόμευσης, ενώ για τη στελέχωση του προγράμματος έχουν επιλεγεί επτά αστυνομικοί, οι οποίοι, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, θα διατίθενται καθημερινά σε περιπολίες.

Οι αστυνομικοί-ποδηλάτες θα περιπολούν σε διάφορα σημεία της Πάτρας, όπως το εμπορικό κέντρο και περιοχές του παραλιακού μετώπου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου κρίνεται αναγκαία η παρουσία ή/και η παρέμβασή τους.

Οι ίδιοι θα διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ θα είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.).

Να αναφέρουμε ότι οι περιπολίες με τα ποδήλατα εντάσσονται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης της Πάτρας, όπως το πρόγραμμα Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ., ως εναλλακτική μορφή αστυνομικής δράσης για την προστασία κι εξυπηρέτηση των πολιτών.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: