Ασθενής με καρδιοπάθεια επανήλθε όταν το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο έπεσε σε λακκούβα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό, μοναδικό στα ιατρικά χρονικά, σημειώθηκε στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, όταν ένας ασθενής που εμφάνιζε έντονη καρδιακή δυσλειτουργία και διακομιζόταν με το ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο, επανήλθε τη στιγμή που αυτό έπεσε σε λακκούβα.

Συγκεκριμένα, ο άντρας, ο οποίος δεν είχε κάποιο ιστορικό καρδιοπάθειας, άρχισε να αισθάνεται δυσφορία ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην πόλη Γκρέτνα. Έτσι, οι συνάδελφοί του κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο, περίπου 20 λεπτά μακριά.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου, μάλιστα, βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τους γιατρούς του νοσοκομείου, στην προσπάθειά τους να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του 59χρονου άντρα, καθώς οι σφυγμοί του οποίοι κάποια στιγμή ξεπέρασαν τους 200 το λεπτό, κάνοντας την κατάστασή του ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ενώ λοιπόν το όχημα βρισκόταν στο δρόμο με κατεύθυνση στο νοσοκομείο, το ασθενοφόρο έπεσε σε μια λακκούβα. Τι κι αν τα ιατρικά μηχανήματα και οι προσπάθειες των διασωστών δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τον άνδρα, η κακοτεχνία του δρόμου το έκανε! Μόλις έπεσε στη λακκούβα, ο σφυγμός του καρδιοπαθή επέστρεψε στα φυσιολογικά επίπεδα.

Ο άντρας τελικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, όπου δεν βρέθηκε τίποτα επικίνδυνο και πήρε εξιτήριο λίγη ώρα αργότερα.

Μέλη του ιατρικού προσωπικού του ιδρύματος δήλωσαν πως αν και εξαιρετικά σπάνιο, το παραπάνω φαινόμενο είναι πιθανό να συμβεί, καθώς ο οργανισμός του ανθρώπου αντιδρά όπως και σε άλλες περιπτώσεις ισχυρού σοκ, όπως ο απινιδωτής.

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: