Αστεροειδής που θα μπορούσε να καταστρέψει τη ζωή στη Γη περνά "ξυστά" από τον πλανήτη μας

Κοντά από τη Γη αναμένεται να περάσει ένας αστεροειδής διαμέτρου περίπου τριών μιλίων.

Ο λόγος για την «Φλόρενς», όπως τον ονόμασαν οι επιστήμονες, η οποία θα περάσει «μόλις» 4,4 εκατομμύρια μίλια από τη Γη, μια απόσταση που για το σύμπαν θεωρείται περίπου «ξυστά», καθώς πρόκειται για 18 φορές επί την απόσταση της Γης από την Σελήνη.

Η NASA επισημαίνει ότι ο αστεροειδής θα περάσει από τη Γη με απόλυτη ασφάλεια και δεν θα μας επηρεάσει, καθώς σε περίπτωση που η τροχιά του συγκρουόταν με εκείνη της Γης, αυτό θα σήμαινε το τέλος της ζωής στον πλανήτη μας.

Ειδικότερα, από μία ενδεχόμενη σύγκρουση, η σκόνη του αστεροειδή θα προκαλούσε τεράστιες φωτιές στα δάση του πλανήτη. Έτσι θα καταστρέφονταν το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποστηριχθεί κανένα είδος ζωής.

Να αναφέρουμε ότι η «Φλόρενς» έχει μέγεθος περίπου 2,7 μίλια, ενώ ο αστεροειδής που πιστεύεται πως προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 65 εκατ. χρόνια είχε μέγεθος 6 μιλίων.

«Η «Φλόρενς» είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που περνά τόσο κοντά από τον πλανήτη μας από την αρχή του σχετικού προγράμματος παρακολούθησης της NASA», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πολ Χαντος, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: