Ask Kelly #3: Πώς να υιοθετήσεις το denim trend

Διάβασε ακόμη:

Υπάρχει, εξάλλου, μια τρομερή γοητεία στα τζιν ρούχα που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το γιατί. Βασικά, μπορούμε. Πρόκειται για ένα ύφασμα το οποίο ανέκαθεν χαρακτηριζόταν για τα cool vibes που εκπέμπει, είτε το βλέπαμε στα denim σύνολα του Luke Perry στο Beverly Hills, είτε στις άνετες και αβίαστα στιλάτες, oversized τζιν σαλοπέτες που φορούσαν γυναίκες και άνδρες στα ’90s.

Δες ακόμη:

Με τη δυναμική επιστροφή τους στις πασαρέλες και τη street style μόδα, το denim trend έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών γυναικών και αυτό φάνηκε και από τις ερωτήσεις που έλαβα αυτή την εβδομάδα, στη   

ImaxTree

Έλαβα πολλές απορίες για το πώς μπορεί ρεαλιστικά μια γυναίκα να υιοθετήσει την τάση αυτή, βασιζόμενη σε ρούχα που είτε υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα της, είτε στην αγορά. Αν και οι πασαρέλες αποτελούν το τέλειο χάζι και inspo για τάσεις σαν αυτή του denim, τα «περίπλοκα» designs που βλέπουμε καμιά φορά στο runway, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό μας. Μιας και δεν μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε ρούχα σαν αυτά, πρέπει πρακτικά να δούμε πώς θα φορέσουμε τα τζιν ρούχα.

Ερωτήσεις του τύπου, «Φοριούνται ακόμα οι τζιν φούστες;» από τη Μαρία, «Ποια τζιν παντελόνια είναι της μόδας;» από την Κωνσταντίνα ή η πιο »on point» της Dimi «Πώς μπορώ να φορέσω το denim trend;» με έκαναν να σκεφτώ ότι χρειαζόμαστε ακριβώς αυτό: προτάσεις που θα μας βοηθήσουν να υιοθετήσουμε την τάση στην καθημερινότητά μας. Γιατί ωραία τα τζιν μποτάκια ή τζιν εσώρουχα (;) που είδαμε στις πασαρέλες, αλλά δεν είναι αυτά τα items που θα μας προσφέρουν τις stylish και trendy εμφανίσεις που αναζητάμε στην καθημερινότητά μας. Σου προτείνω, λοιπόν, 5 τρόπους για να υιοθετήσεις άψογα την τάση αυτή και 5 ρούχα που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μια ολοκληρωμένη denim γκαρνταρόμπα.

Cargo τζιν παντελόνι

Αν και με οποιοδήποτε στιλ παντελονιού μπορείς να υιοθετήσεις επιτυχημένα την τάση αυτή, φέτος τα τζιν που ξεχωρίζουν περισσότερο είναι τα στρατιωτικού ύφους, γνωστά και ως »cargo». Προσφέρουν ένα αβίαστα κουλ ύφος στις εμφανίσεις, περισσότερο απ” αυτό που θα προσφέρει για παράδειγμα, ένα skinny παντελόνι, ενώ αυτά που διαθέτουν και λάστιχο στο στρίφωμα κολακεύουν τη σιλουέτα, αν φυσικά το τζιν έχει ψηλόμεση γραμμή. Θα ταιριάξει φανταστικά με τα t-shirts σου, αλλά και με oversized πουκαμισάκια, αφήνοντάς τα ανοιχτά και προσθέτοντας από μέσα ένα απλό cami τοπ.

Washed τζιν μπουφάν

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στιλ denim, όσον αφορά τις αποχρώσεις και τις υφές. Υπάρχει το απλό και διαχρονικό blue jean χρώμα, υπάρχουν τα ανοιχτόχρωμα, υπάρχουν και αυτά με σκισίματα και υπάρχουν και τα τύπου «tie-dye» ή αλλιώς «washed», ξεβαμένα τζιν. Το τελευταίο ύφος έχει την τιμητική του φέτος και το βρίσκουμε σε πολλά denim ρούχα. Από τζιν παντελόνια, φούστες, πουκάμισα και φυσικά το κλασικά και πολυαγαπημένο τζιν μπουφάν. Ένα ξεβαμένο τζιν όμως, είναι αυτό που ξεχωρίζουμε περισσότερο απ” όλα γιατί ένα πανωφόρι με αυτό το «μοτίβο» είναι πιο εντυπωσιακό. Κάνει «μπαμ». Τώρα αν το επιλέξεις σε κάποιο άλλο χρώμα πέραν του μπλε, είναι θέμα προσωπικού γούστου. Όλα είναι ευπρόσδεκτα.

Φούστα σε Α γραμμή

Για να φορέσεις το denim trend και να είσαι στιλάτη, σημαίνει ότι θα πρέπει να ενδώσεις και σε μερικά διαχρονικά τζιν κομμάτια. Ένα απ” αυτά είναι και οι τζιν φούστες σε Α γραμμή. Είναι από τα κλασικά ρούχα της γυναικείας γκαρνταρόμπας και ένα το οποίο αποδίδει στις εμφανίσεις μας δύο στοιχεία: θηλυκότητα αλλά και fashionable σύνολα. Αν και κλασικό ρούχο έχει μια «επικαιρότητα», είναι μοντέρνο. Και το σημαντικότερο; Ευκολοσυνδύαστο. Μπορείς να το βάλεις με ένα φουτεράκι και sneakers για τη βόλτα στην πόλη και με ένα τοπ τιραντάκι και πέδιλα για το βράδυ. Πολυχρηστικό ρούχο, όπως καταλαβαίνεις.

Canadian tuxedo

Το λεγόμενο «canadian tuxedo» προέκυψε από τα ενδύματα που φορούν οι Καναδοί καουμπόηδες της επαρχίας που περιλαμβάνουν συνήθως ένα τζιν μπουφάν, τζιν παντελόνι και καουμπόικο καπέλο. Φυσικά με τα χρόνια πολλοί άνθρωποι υιοθέτησαν αυτό το ύφος, εξελίσσοντάς το, φορώντας ένα τζιν πουκάμισο είτε με παντελόνι, είτε με φούστα. Εγώ σου προτείνω την πιο updated και εξελιγμένη εκδοχή που περιλαμβάνει ένα τζιν πουκάμισο και ψηλόμεσο τζιν παντελόνι. Φόρεσε το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι και ολοκλήρωσε με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ή χαμηλά μποτάκια. Το τέλειο look.

Τζιν φόρεμα

Ένας «μπροστά» τρόπος για να αντιμετωπίσεις αυτή την τάση, είναι μέσω ενός τζιν φορέματος. Πέραν από το γεγονός ότι ένα φόρεμα προσφέρει εύκολα και γρήγορα μια κομψή εμφάνιση -αυτό φυσικά, προϋποθέτει ότι και το φόρεμα πρέπει να είναι κομψό-, ένα σε τζιν ύφασμα είναι ένας αναπάντεχος τρόπος να υιοθετήσεις αυτή την τάση. Ένα σε στιλ σαλοπέτας, εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’90 θα σου προσφέρει την πιο ιδιαίτερη denim εμφάνιση. Μπορείς να το συνδυάσεις, δε, με ό,τι θέλεις: με t-shirt, με πουκάμισο, με ένα bralette (για τις πιο τολμηρές) και όταν πέσει η θερμοκρασία, με το αγαπημένο σου πουλοβεράκι.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: