Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, υπερδιπλασιάζονται οι εισαγωγές

Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς βρέθηκαν θετικοί στον ιό

Στο έλεος της νέας μετάλλαξης βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας, με τις εισαγωγές να έχουν αυξηθεί και πολλούς υγειονομικούς να έχουν νοσήσει.

Τις 700 άγγιξαν οι εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα με σχεδόν τις μισές να καταγράφονται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.  «Έχουν υπερδιπλασιαστεί οι εισαγωγές τις τελευταίες ημέρες. Είναι λάθος να περνάμε στον κόσμο ότι η Omicron εμφανίζει ήπια νόσο», δηλώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

«Χτες είχε εφημερία το ΑΧΕΠΑ. Προσήλθαν 200 ασθενείς στα ΤΕΠ με κορωνοϊό και όταν ολοκληρώθηκε η εφημερία είχαν επτά διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους», πρόσθεσε στο Mega.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις 20 Δεκεμβρίου, είχαν εισαχθεί για νοσηλεία 258 ασθενείς από όλη την επικράτεια και χθες 4 Ιανουαρίου, έφτασαν τους 452.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε καραντίνα καθώς βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Στους 89 φτάνουν οι υγειονομικοί που νοσούν στον Ευαγγελισμό, 66 στο ΚΑΤ, 64 στο Γεννηματάς, 55 στο Σωτηρία αλλά και 37 στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με το υπουργείο πάντως να δηλώνει πως μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

«Σε καραντίνα» λόγω κρουσμάτων τέθηκε από χτες το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, με τους συγγενείς ασθενών non covid να μην μπορούν να βρεθούν δίπλα στους μη αυτοεξυπηρετούμενους συγγενείς τους.

Στο νοσοκομεία, η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε την επίταξη ιδιωτών ιατρών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, καθώς οι εισαγωγές έχει αυξηθεί. Το ποσοστό των υγειονομικών που νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα, ανέφερε, είναι μικρό ανά νοσοκομείο και δεν φτάνει στο 4%. «Προχωράμε σε επιτάξεις, που θα ξεκινήσουν τώρα και βοηθά και ο ιδιωτικός τομέας με κλίνες ασθενών για Covid», είπε,  ενώ διευκρίνισε ότι έως τη Δευτέρα θα έχουν παραδοθεί τα φύλλα πορείας προς τους υγειονομικούς. 

Η κ.Γκάγκα προανήγγειλε περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές για ενήλικες και παιδιά. Όσον αφορά στο εμβόλιο της Moderna, για το οποίο διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση, θα ανοίγουν κάθε Κυριακή ραντεβού για εμβολιασμό σε όλη την Ελλάδα κάθε Κυριακή.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: