Ασφάλεια πέντε αστέρων και στα επαγγελματικά οχήματα: Νέο Volkswagen Caddy

Το νέο Caddy της Volkswagen Commercial Vehicles κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων, στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP, του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού που αξιολογεί διεξοδικά τα νέα μοντέλα για την ενεργητική και παθητική ασφάλειά τους. Σίγουρα αξιοσημείωτη επίδοση, καθώς στο νέο, πιο αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών του οργανισμού που περιλαμβάνει και απόδοση συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο ένα επαγγελματικό όχημα να βαθμολογείται με πέντε αστέρια.

Η πέμπτη γενιά του Caddy, ενός δημοφιλέστατου επαγγελματικού μοντέλου με περισσότερες από τρία εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, με την επίδοση αυτή κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία μοντέλα, τόσο επαγγελματικά όσο και επιβατικά, για το 2021. Μάλιστα, σε σύγκριση με άλλα MPV στην κατηγορία του, το νέο Caddy έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς για τους αντιπάλους του.

Σύμφωνα με την λεπτομερή έκθεση του Euro NCAP, το Caddy πέτυχε επίδοση 84% όσον αφορά στην προστασία των ενήλικων επιβατών και 82% για τα παιδιά. Αντίστοιχα υψηλή, 79%, η βαθμολογία του για τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, νέα χαρακτηριστικά όπως αερόσακοι προστασίας κεφαλής σε όλες τις σειρές καθισμάτων (ανεξάρτητα από το αν το όχημα είναι διθέσιο, πενταθέσιο ή επταθέσιο) και η προστασία του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής  σύγκρουσης, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη συνολική επίδοση του Caddy. Να προστεθεί ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ένας αερόσακος αναπτύσσεται μεταξύ των μπροστινών επιβατών ενώ χάρη στην τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης, είναι δυνατή η λειτουργία ειδοποίησης για μη χρήση των ζωνών ασφαλείας ακόμα και στα πίσω, αφαιρούμενα καθίσματα.

Η υλοποίηση τόσο προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στο νέο Caddy, έγινε εφικτή χάρη στο γεγονός ότι το all-round όχημα της Volkswagen Commercial Vehicles βασίζεται στην εγκάρσια αρθρωτή πλατφόρμα (MQB) της Volkswagen, την ίδια που χρησιμοποιείται και στο νέο Golf. Πολλές από τις τεχνολογίες που εξοπλίζουν το best-seller επιβατικό της μάρκας, έχουν υιοθετηθεί και από το Caddy.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του νέου Caddy στις δοκιμές του Euro NCAP στον σύνδεσμο: https://www.euroncap.com/en/results/vw/caddy/44208

 

Ασφάλεια πέντε αστέρων και στα επαγγελματικά οχήματα: Νέο Volkswagen Caddy gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: