ΑΣΕΠ: 30 αιτήσεις για μια θέση στο δημόσιο

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Ιωάννης Καραβοκύρης, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση (2016) του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, σημείωσε πως η συμμετοχή των πολιτών για μια θέση στο δημόσιο είναι τεράστια.

Όπως υπογράμμισε, ενώ η αναλογία παλιά, ήταν ένας προς τέσσερις ή ένας προς πέντε, σήμερα έρχονται 20 με 30 άτομα για μια θέση. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σε πρόσφατο διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι σε εξέλιξη, για 404 θέσεις προσήλθαν 31.000 υποψήφιοι.

Ακόμη, ο κ. Καραβοκύρης ανέφερε πως, για το 2016, έγιναν περίπου 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο και 12.000 εποχικού προσωπικού.

Ο ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος, είναι υπέρ της δομημένης συνέντευξης, που να στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια και σημείωσε ότι με επιτυχία εξελίσσεται αυτή η διαδικασία σε προσωπικό αυξημένων προσόντων, διότι δεν είναι η παλιά παρεξηγημένη συνέντευξη.

Σε ερώτηση για τους γραπτούς διαγωνισμούς, απάντησε ότι ειδικά για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να αποτελεί πάγιο κριτήριο, πολύ περισσότερο που σήμερα στερείται η εκπαίδευση αριστούχους πτυχιούχους.

Τέλος, για το ζήτημα των συμβασιούχων και της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Καραβοκύρης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με το Σύνταγμα, σημείωσε όμως και ότι «εμείς δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για τις περιπτώσεις που τελικά συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: