Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μόνο 9 από τους 82 ιεράρχες πήγαν στο συλλαλητήριο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, συνέστησε σύνεση, ομοψυχία και νηφαλιότητα, ενώ υποστήριξε πως η Εκκλησία εμμένει στη θέση της ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγα του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γειτονικής χώρας. 

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Κυριακής, ο Αρχιεπίσκοπος παρατήρησε ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο έδωσαν το παρών μόνο 9. «Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα; Εγώ προτιμάω τα δύσκολα», είπε.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της, η οποία είναι ότι η Εκκλησία δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης «Μακεδονία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε ακόμα πως πρέπει «με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω. Αυτό με εκφράζει. Δεν λέω τίποτα άλλο περισσότερο αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Οδησσού .

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: