Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την εισβολή στο Καπιτώλιο: Ας προσευχηθούμε για τις ενωμένες ΗΠΑ

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αποστέλλει προς ολόκληρο τον αμερικανικό λαό ηχηρό μήνυμα ενότητας και ειρήνης: «Ας προσευχηθούμε για τις ενωμένες Ηνωμένες Πολιτείες, ας προσευχηθούμε για ειρήνη και για συμφιλίωση», τονίζει.

«Είμαστε μια Δημοκρατία και η συμμόρφωση με τη λαϊκή βούληση διασφαλίζει ‘’Ένα έθνος υπό τον Θεό αδιαίρετο, με ελευθερία και με δικαιοσύνη για όλους»».

Στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα τέλεσε τον αγιασμό των υδάτων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

«Αγιάζουμε τα ύδατα σήμερα και ευλογούμε τον βίο σας με τον σταυρό. Όλοι αγιάζεστε σήμερα με τη βάπτιση του Κυρίου. Σηκώστε ψηλά τον σταυρό στις καρδιές σας. Καθώς καταδύεστε για να τον βρείτε, να ξέρετε ότι η θεία χάρη θα σας ανυψώσει στην αιώνια ζωή». Με αυτή την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έστειλε από το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, όπου τέλεσε χθες τον αγιασμό των υδάτων, το δικό του ξεχωριστό μήνυμα για τα Θεοφάνεια.

Η 115η ετήσια τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Νησί των Σφουγγαράδων, όπως οι ομογενείς μας αποκαλούν το Τάρπον Σπρινγκς, ήταν φέτος διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς πραγματοποιήθηκε εν μέσω της τρέχουσας πανδημίας. Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, έλαβαν μέρος 800 πιστοί και οι 110 οικογένειες των δυτών, οι οποίοι ακολούθησαν το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διοργάνωση της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οριστικοποιώντας ένα επιτυχημένο, όπως αποδείχθηκε, σχέδιο για την ασφαλή παρουσία όλων των παρευρισκομένων. Άλλωστε, πριν από τις τελετές, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου π. Αθανάσιος προέτρεψε τους πιστούς να συμμετάσχουν προσευχητικά από τις οικίες τους: «Φέτος προτρέπω τους πιστούς μας και όλους τους φίλους να μας συνοδεύσουν νοερά από το σπίτι τους παρακολουθώντας διαδικτυακά την τελετή ως ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά για να λάβει χώρα αυτό το γεγονός, αλλά και ως κίνηση αγάπης για την προστασία όλων μας». Όπως υπογράμμισε, «η εορτή των Θεοφανείων και ο καθαγιασμός των υδάτων είναι περισσότερο απαραίτητοι από ποτέ άλλοτε και, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί με φυσική παρουσία, θα παραμείνουμε ενωμένοι μέσω της προσευχής».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: