Άρτα: Υποψήφιοι «αγοραστές» εντόπιζαν αγγελίες και εξαπατούσαν τους πωλητές

Το ζευγάρι των συνεργών κατάφερε να «ξαφρίσει» σχεδόν 16.000 ευρώ από μόλις δύο περιπτώσεις

Σε τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις απάτης με θύματα κατοίκους της Άρτας που αναρτούσαν στο διαδίκτυο αγγελίες για την πώληση ειδών ή την ενοικίαση διαμερισμάτων, εμπλέκεται ένα ζευγάρι Ελλήνων και ένας αλλοδαπός, στα ίχνη των οποίων κατάφεραν να φτάσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με έναν άνδρα που είχε αναρτήσει αγγελία για την πώληση μιας τιμονιέρας παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους και τον έπεισαν να τους δώσει τους κωδικούς των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών του, δήθεν για να καταθέσουν το αντίτιμο. Όπως απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό του και μετέφεραν στους δικούς τους το συνολικό ποσό των 11.600 ευρώ. Τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν και η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν μια ακόμη περίπτωση απάτης, με θύμα έναν Έλληνα κάτοικο της πόλης που είχε αναρτήσει αγγελία για την ενοικίαση ενός διαμερίσματος. Ο υποτιθέμενος ενοικιαστής που επικοινώνησε μαζί του, του απέσπασε τους κωδικούς e-banking, δήθεν για να καταθέσει την συμφωνημένη προκαταβολή, αλλά μετέφερε 4.200 ευρώ από τον λογαριασμό του σε άλλον. Στην περίπτωση αυτή, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του που υποβλήθηκε στον ίδιο εισαγγελέα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: