Άρση μέτρων αλλά χωρίς νυχτερινές βόλτες: Η «αυστηρή σύσταση» για περιορισμένη κυκλοφορία μετά τις 12 το βράδυ

Μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά τον νέο κορονοϊό αλλά και την παρουσίαση του οδικού χάρτη για το πώς θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα «υγειονομική», ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για την σταδιακή έξοδο από την καραντίνα.

Έξι μέλη της κυβέρνησης ανακοίνωσαν τι θα ισχύσει, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, με την λειτουργία των καταστημάτων, το άνοιγμα των σχολείων, τη χρήση των ΜΜΜ και την νέα πραγματικότητα όσον αφορά τις μετακινήσεις μας και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στους πίνακες του νέου σχεδίου «Γέφυρα ασφαλείας» (που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ) υπήρξε και μία ενδιαφέρουσα «αυστηρή σύσταση» που αφορά τους πολίες και τις μετακινήσεις τους.

Αυτή αναφέρεται σε «αυστηρή σύσταση για περιορισμένη μετακίνησε σε ανοικτούς δημόσιους χώρους από τις 12:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί». Έτσι λοιπόν ναι μεν οι πολίτες καλούνται να κινούνται προσεκτικά και, φυσικά, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ωστόσο μάλλον θα έρθουν αντιμέτωποι με συστάσεις από τις αρχές αν αποφασίσουν να κάνουν κάποια μεταμεσονύκτια βόλτα.

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: