Αρωματικό αραβικό κοτόπουλο στη γάστρα!

Για τους φαν του έθνικ φαγητού αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν και κάτι διαφορετικό είναι η τέλεια επιλογή για αραβική συνταγή με κοτόπουλο.

Υλικά:
Για τη συνταγή χρειάζεστε:
1 κοτόπουλο
1/2 φλυτζανι πληγούρι
3 λεμόνια
1 κρεμμύδι ξερό
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλυτζανι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
1 κ.γ. κανέλα
μπαχαρικό για κοτόπουλο (προαιρετικά) ή ότ,ι αλλο μπαχαρικό για κρέας έχετε.(κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο κ.λ.π)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθάριζουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με αλάτι και μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το πληγούρι με 1 ποτήρι νερό και το βράζουμε για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφήσει το νερό προσέχοντας να μην κολλήσει.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλατοπίπερο και την κανέλα ανακατεύοντας καλά.

Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το πληγούρι και κλείνουμε το άνοιγμα με μισό λεμόνι.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γάστρα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, λίγο νερό (1 φλυτζάνι του καφέ, το βούτυρο και τα υπόλοιπα λεμόνια κομμένα στα 4 .

Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.

Καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμα: Πώς θα φτιάξεις σπιτικό γύρο χοιρινό – Πεντανόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: