Αρνάκι λεμονάτο με μελωμένες πατατούλες στη γάστρα!!!

 Κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο, αρνάκι λεμονάτο με μελωμένες πατατούλες στη γάστρα!!!

Υλικά

αρνακι 2 κιλα

10 πατάτες

λεμονι 2 ζουμερα

σκορδο 5 σκελιδες ψιλοκομμενες

μουσταρδα 2 κ.σουπας

αλατι πιπερι ριγανη ελαιολαδο

1 ποτήρι νερό

Καθαριζουμε πλενουμε και κοβουμε κυδωνατες τις πατατες και τις ριχνουμε στην γαστρα.

Ριχνουμε το αλατι,το πιπερι την ριγανη , με τα χερια τις ανακατευουμε  και τις ισομοιραζουμε στην γαστρα.

Πλενουμε πολυ καλα το αρνακι το οποιο ειναι κομμενο σε μεριδες,του ριχνουμε αλατι,πιπερι ριγανη  τα τριβουμε στο δερμα του,και το τοποθετουμε και αυτο στην γαστρα.

Στο μουλτι η’σε ενα σεικερ ριχνουμε το λαδι,τη μουσταρδα,τον χυμο λεμονιων,το σκορδο τα χτυπαμε να γινουν σαν κρεμα,και  την περιχυνουμε σε ολο το φαγητο μας.

Ριχνουμε και το νερακι
Σκεπαζουμε την γαστρα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στην αρχη μεχρι να παρει βραση και στην συνεχεια χαμηλωνουμε στους 180 και αφηνουμε να ψηθει για 1 1/2 ωρα περιπου ριχνοντας  ματιες και λιγο πριν σβησουμε το φαγητο αφαιρουμε το καπακι να παρει το ξεροψημενο χρωμα του και ειναι ετοιμο!!

Εκτέλεση φωτόΑπό κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: