Αρνάκι Φρικασέ

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 1200 γρ. αρνίσιο μπούτι με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 400 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 500 γρ. μαρούλι
  • 30 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος(κρατάμε λίγο για το αυγολέμονο και το σερβίρισμα)

Για το αυγολέμονο

  • 3 κρόκοι αυγού
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα) και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ταχίνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Τοποθετούμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ρίχνουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο στα κομμάτια του αρνιού και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Σοτάρουμε στην κατσαρόλα μας μέχρι να πάρει το αρνί μας χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το κύμινο.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά μας (μέτρια) και βράζουμε για 1 ώρα.
  • Στην συνέχεια, ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
  • Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, χοντροκόβουμε το μαρούλι (δεν θέλουμε να χαθεί στο μας).
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κρατάμε και λίγο στην άκρη για το αυγολέμονο και το σερβίρισμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τομαρούλι στην κατσαρόλα μας, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Λίγο πριν να είναι έτοιμο φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
  • Προαιρετικά μπορούμε σε αυτό το σημείο να βάλουμε και το ταχίνι. Το ταχίνι βοηθάει να δέσει καλύτερα το αυγολέμονο ενώ παράλληλα δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας.
  • Ρίχνουμε και μία χούφτα από τον άνηθό και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει στο μπολ με το αυγολέμονο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί (3-5 κουταλιές), αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άνηθο, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φέτες λεμονιού.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: