Αρκούδα απολαμβάνει τα παιχνίδια στο χιόνι μετά από 20 χρόνια σε κλουβί [βίντεο]

Μια αρκούδα απολαμβάνει τα παιχνίδια στο χιόνι και το στιγμιότυπο είναι συγκινητικό, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που παίζει ελεύθερη, αφού ήταν κλεισμένη σε κλουβί για 20 χρόνια. Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκινεί, αφού ο αρκούδος παίρνει αγκαλιά ένα δέντρο και δεν σταματά να παίζει με το φρέσκο χιόνι.

Ο Buri γεννήθηκε πριν από 20 χρόνια στην Ουκρανία και λίγο μετά τη γέννησή του αιχμαλωτίστηκε από έναν ιδιώτη, ο οποίος τον κράτησε ως κατοικίδιο και τον άφησε στα παιδιά του μετά τον θάνατό του. Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο στη χώρα, καθώς πολλοί ιδιώτες κρατούν αιχμάλωτα άγρια ζώα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν οικονομικά ή να τα έχουν ως κατοικίδια.

Όταν η φιλοζωική οργάνωση του Lionel De Lange εντόπισε τον Buri, ξεκίνησε αμέσως τις απαιτούμενες διαδικασίες για την απελευθέρωσή του.

«Έζησε όλη του τη ζωή στην αιχμαλωσία και είχε πάντα μια στέγη πάνω από το κεφάλι του. Όταν τον βγάλαμε έξω δεν σταματούσε να κοιτάζει τον ουρανό, σαν να αναρωτιόταν γιατί δεν υπάρχει ταβάνι πάνω από το κεφάλι του. Η αρραβωνιαστικιά μου έκλαιγε επειδή δεν είχε δει ποτέ να απελευθερώνουμε μια τέτοια αρκούδα πριν. Το να τον δει να απολαμβάνει το χιόνι και να παίζει για πρώτη φορά ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή», δήλωσε ο Lionel De Lange.

Δείτε το βίντεο:

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: