Άρειος Πάγος – Ντογιάκος: «Αναλαμβάνω μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά περιβάλλον»

Η πρώτη δήλωση του Ισίδωρου Ντογιάκου μετά την ανάληψη της διεύθυνσης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου 

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στην πρώτη δήλωση που έκανε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, δεν κρύβει ότι «αναλαμβάνει την διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά περιβάλλον» και προσθέτει με νόημα ότι «ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος».

Δεν παραλείπει, μάλιστα, ο κ. Ντογιάκος να επισημάνει ότι «η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο».

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

«Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον. Όμως, ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά, πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προσωπικά, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη βοήθεια άξιων και ικανών συναδέλφων που υπηρετούν σε όλη την Επικράτεια. Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο. Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας και φρουρός των νόμων.

Το ενιαίο και αδιαίρετο της ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής με κάνει να πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας. Άλλωστε η ιστορία του Εισαγγελικού Σώματος και η χορεία των παλαιών και άξιων συναδέλφων, αυτό επιτάσσουν, αυτό απαιτούν».

Τέλος, η δήλωση-ανακοίνωση του κ. Ντογίακου διαβιβάστηκε σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: