Αράχωβα: Η «Ακουαρέλα» μιας τραγωδίας πουλήθηκε

Το μυθικό bar-restaurant άλλαξε χέρια λίγους μήνες μετά το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή της η κόρη του Σάββα Σαγιά, του ανθρώπου που άλλαξε το nightlife στη «Μύκονο του χειμώνα» — Οι νέοι ιδιοκτήτες, ο επιχειρηματίας από την Αθήνα που δεν φαίνεται και ο κύκλος που έκλεισε μετά από 17 χρόνια γεμάτα ξέφρενες νύχτες και διάσημους πελάτες

Ο Γάλλος συγγραφέας Αντρέ Μορουά έγραψε ότι «ο θάνατος μετατρέπει τη ζωή σε μοίρα», μια φράση που έμελλε να σημαδέψει για πάντα τον επιχειρηματία Σάββα Σαγιά, ιδιοκτήτη του μυθικού bar-restaurant «Ακουαρέλα». Η απώλεια της αγαπημένης του κόρης, Χριστίνας πριν από λίγους μήνες ήταν μια τραγωδία που αποδείχτηκε καταλυτική τόσο για εκείνον όσο και για τη σύζυγό του Βάσω. Ουσιαστικά δεν συνήλθαν ποτέ μετά από αυτό το τραγικό χτύπημα της ζωής, γι’ αυτό και ο Σάββας αποφάσισε να πουλήσει την «Ακουαρέλα» του, το μαγαζί που άλλαξε τη νυχτερινή ζωή της Αράχωβας.

Δεν είχε πια το κουράγιο να συνεχίσει, λένε άνθρωποι που τον ξέρουν καλά, να μπαίνει σε έναν χώρο όπου τα τελευταία δύο χρόνια η Χριστίνα του ήταν καθημερινά εκεί. Είχε αναλάβει κατά κάποιον τρόπο τα ηνία στην οικογενειακή επιχείρηση, παρότι ο Σάββας έδινε αδιάλειπτα το «παρών» στην «Ακουαρέλα» του ως ο άνθρωπος που για δύο σχεδόν δεκαετίες φρόντιζε να περνάνε όλοι καλά στο μαγαζί του.



Ο θάνατός της τσάκισε τους γονείς της νεαρής κοπέλας και, όπως λένε όλοι, ο Σαγιάς πήρε την απόφαση να πουλήσει το δεύτερο σπίτι του, επειδή ο πόνος είναι αβάσταχτος, οι μνήμες νωπές και δεν έχει πλέον καμία διάθεση να συνεχίσει.

Ο Κώστας Κορίτος, επιχειρηματίας στην Αράχωβα, και ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης από το «Survivor» είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του χώρου που έγραψε ιστορία ως το απόλυτο στέκι -μαζί με τη θρυλική «Παναγιώτα»- γνωστών ονομάτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Μόνο που για να φύγει από τα χέρια του Σάββα Σάγια, μεσολάβησε η κακιά η ώρα, που λέει ο λαός, κι εκείνο το απόγευμα της 26ης Ιουνίου που ο χρόνος σταμάτησε να κυλάει για τον επιχειρηματία και την οικογένειά του.



Σε μια στιγμή…

Αν η Χριστίνα Σαγιά είχε ξεκινήσει λίγο πιο αργά και αν μια 22χρονη δεν έχανε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Τα «αν», όμως, δεν λένε απολύτως τίποτα και εκείνο το ζεστό Σάββατο του Ιούνη η μοίρα επέλεξε να κόψει το νήμα της ζωής της 27χρονης κόρης του γνωστού επιχειρηματία.

Η Χριστίνα ήταν ήδη μητέρα ενός κοριτσιού 3,5 ετών και κυοφορούσε το δεύτερο παιδάκι της, όταν ξεκίνησε για την τελευταία διαδρομή της ζωής της. Λίγο μετά το Δαχτυλίδι στο ρεύμα της Λεωφόρου Κηφισίας προς τα βόρεια προάστια και ενώ οδηγούσε στη λωρίδα της, μια 22χρονη χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το όχημά της μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα με ταχύτητα και συγκρούεται σφοδρότατα σχεδόν μετωπικά με το όχημα της Χριστίνας Σαγιά, ενώ στη συνέχεια ντεραπάρει και χτυπάει άλλο ένα αυτοκίνητο. Επικρατεί ένας χαμός τα πρώτα λεπτά μετά το φρικτό δυστύχημα, ενώ το αυτοκίνητο της κόρης του Σάββα Σάγια έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Καταφτάνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες, οι οποίοι απεγκλωβίζουν τη Χριστίνα που έχει χάσει τις αισθήσεις της.

Το ασθενοφόρο τη μεταφέρει εσπευσμένα στον «Ερυθρό Σταυρό» και οι γιατροί πέφτουν πάνω της καθώς η κατάστασή της είναι πολύ κρίσιμη, ενώ διαπιστώνεται ότι έχει χάσει το παιδί που κυοφορεί. Οι γονείς της ενημερώνονται και σπεύδουν στο νοσοκομείο μαζί με τον σύζυγό της.

Η Χριστίνα διασωληνώνεται στη ΜΕΘ και μόλις περνούν τα πρώτα 24ωρα, οι δικοί της ακούνε φράσεις όπως «μη αναστρέψιμη κατάσταση» και «κάναμε τα πάντα αλλά δεν υπάρχουν ελπίδες». Το κορίτσι τους δεν θα ξυπνήσει ποτέ από το κώμα και θα φύγει λίγες ημέρες μετά, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στη θλίψη τους οικείους της.



Μετά το τελευταίο αντίο, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο για τον Σάββα και τη Βάσω που νιώθουν ότι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και δεν έχουν κουράγιο για τίποτα. Συγγενείς και φίλοι είναι δίπλα τους, αλλά κι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο και τα δάκρυα που έχουν γίνει ένα πλέον με τη ζωή τους, από τη στιγμή που χάθηκε το κορίτσι τους.

Το κορίτσι που τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει την «Ακουαρέλα», με τον πατέρα της πάντα στο πλευρό της, να τη συμβουλεύει και να δίνει λύσεις όποτε η Χριστίνα δυσκολευόταν.

Το καλοκαίρι πέρασε μέσα στη θλίψη, ενώ με τον ερχομό του φθινοπώρου ο Σάββας φέρεται να είχε πάρει την απόφαση να πουλήσει το μαγαζί που έστησε πριν από 17 χρόνια. Δεν είχε πλέον καμία όρεξη να δουλέψει στο μέρος όπου η σκιά της κόρης του θα ήταν πανταχού παρούσα και θα του θύμιζε κάθε μέρα τις παλιές όμορφες ημέρες και νύχτες που πέρασαν εκεί. Είχε περάσει ήδη μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας από την οποία βγήκε τελικά νικητής, μετά από θεραπεία και μια επέμβαση στους πνεύμονες. Ο θάνατος της κόρης του, όμως, τον σημάδεψε τόσο βαθιά που τον έκανε να πάρει τη μεγάλη απόφαση να αποχωριστεί για πάντα την «Ακουαρέλα» του, αφού πλέον δεν είχε καμία διάθεση να δουλέψει σε ένα μέρος που όλα θα του τη θυμίζουν.

Οι αγοραστές και οι μυθικές νύχτες

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Κορίτος, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αράχωβα, μαζί με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, γνωστό από τη συμμετοχή του στο «Survivor», είναι τελικά οι νέοι ιδιοκτήτες της «Ακουαρέλας».

Το μυθικό στέκι δεν έχει ανοίξει ακόμη για τη νέα σεζόν, κάτι μάλλον λογικό αφού το deal μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό. Το τίμημα παραμένει άγνωστο, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται για τη μετά Σαγιά εποχή στο θρυλικό bar-restaurant όπου κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο μαζί με το τζάκι και το κόκκινο χρώμα στα φωτιστικά. Εκεί όπου άπειρα βράδια άργησαν να ξημερώσουν, εκεί όπου εκστασιασμένοι θαμώνες ανέβαιναν στο μπαρ και στα τραπέζια, ενώ οι χαρτοπετσέτες εκτοξεύονταν αντικαθιστώντας τα λουλούδια.



Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα και καθημερινοί άνθρωποι συνιστούσαν ένα κοινό που διασκέδαζε απενοχοποιημένα κάθε βράδυ.

Πολλοί θυμούνται τον Σωκράτη Κόκκαλη να διασκεδάζει με τον Θωμά και τη Νατάσα Λιακουνάκου, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και πολλούς άλλους να απολαμβάνουν την φιλοξενία του Σάββα Σαγιά.

Ξένες επιτυχίες αναμειγνύονταν με ελληνικά σουξέ σε ιδανικές αναλογίες, ενώ οι Moet και οι Dom Perignon είχαν την τιμητική τους και στο μπαρ οι θαμώνες στριμώχνονταν αδιαμαρτύρητα.

Η βραδιά ξεκίναγε χαλαρά με φαγητό σε ένα μέρος που θεωρείτο ακριβό, ενώ τα Χριστούγεννα δινόταν μάχη για ένα τραπέζι στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μέσα σε ένα ντεκόρ που σε παρέπεμπε στις Αλπεις, επώνυμοι και μη απολάμβαναν το μενού και ειδικά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς τον Λάμπη Λιβιεράτο σε μια ζωντανή εμφάνιση που είχε γίνει θεσμός.



Ο Σάββας Σαγιάς, ένας έξυπνος άνθρωπος, αποφάσισε να κάνει έναν διακαή του πόθο πραγματικότητα, στήνοντας ένα bar-restaurant που παρέπεμπε σε αντίστοιχα διάσημα στέκια της Κουρσεβέλ. Το κατάφερε και σχεδόν αμέσως η «Ακουαρέλα» έγινε το must της Αράχωβας και γέμιζε κάθε βράδυ από γνωστούς και αγνώστους που ήθελαν να ζήσουν τα vibes της.

Ηταν ίσως το μόνο μέρος όπου γνωστός δικηγόρος φλέρταρε χαλαρά και χωρίς να νοιάζεται αν τον βλέπουν και όπου πασίγνωστος επιχειρηματίας θέλησε να μπει η Porsche Cayenne του στο στενό δρομάκι που οδηγούσε στο μαγαζί!

Είχε πιει τόσο ώστε δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και τελικά επιστρατεύτηκαν δύο φίλοι του που τον πήγαν μέχρι το αυτοκίνητο, όπου τον περίμενε ο οδηγός του.

Ο Σάββας έφευγε τελευταίος από το μαγαζί, ενώ πήγαινε νωρίς το βράδυ για να ελέγξει τα πάντα και να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια. Μέχρι φέτος έμενε σχεδόν οχτώ μήνες στην Αράχωβα, την πόλη με την οποία ταυτίστηκε η επαγγελματική του διαδρομή για δύο σχεδόν δεκαετίες. Από φέτος η γνώριμη φιγούρα του με τα μακριά μαλλιά και το πλατύ χαμόγελο που σε υποδεχόταν στην είσοδο θα λείπει από την «Ακουαρέλα». Εκεί όπου καμάρωνε τη Χριστίνα του να εντρυφεί στα μυστικά της δουλειάς έχοντας αναλάβει να τρέχει το διάσημο στέκι τα τελευταία χρόνια.

Η Χριστίνα Σαγιά ήταν παντρεμένη, ευτυχισμένη με την οικογένειά της, μεγάλωνε ένα κοριτσάκι και ετοιμαζόταν να φέρει άλλο ένα παιδί στον κόσμο, αγνοώντας ότι η ζωή της ήταν γραφτό να τελειώσει ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα πάνω στην Κηφισίας.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: