Αρακάς αλά… κρεμ! Δοκίμασε το!

Συστατικά
500 γρ. αρακάς καταψυγμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
20 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.γ. ζάχαρη
2 πρέζες μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
μπακαλιάρος για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα, για 2-3 λεπτά.
Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και το μπούκοβο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τον αρακά και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ. Δε λιώνουμε τον πουρέ μας, πατάμε ίσα ίσα να σπάσει ο αρακάς μας.
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο δυόσμο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι τον αρακά, το δυόσμο, το μπούκοβο και το φρέσκο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο μας.

 

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: