Apple: Κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις των iPhone για 2ο συνεχόμενο τρίμηνο

 

Η Apple, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καταγράφει μείωση της τάξης του 15% στις πωλήσεις των δημοφιλών κινητών της τηλεφώνων, iPhone.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με αναφορές, η αμερικανική εταιρεία πούλησε το τρίτο τρίμηνο του έτους 40,4 εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας, λίγα περισσότερα από τις προβλέψεις των 40,02 εκατομμυρίων συσκευών.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν μια «μεγαλύτερη ζήτηση των πελατών από ό,τι ήταν αναμενόμενο», σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι οι πωλήσεις αναμένεται να καταγράψουν μείωση και το τέταρτο τρίμηνο και να φτάσουν μεταξύ των 45,5 και 47,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Να σημειωθεί ότι η ζήτηση για το δημοφιλές προϊόν της Apple είχε ξεκινήσει να επιβραδύνεται από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όταν η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρώτη μείωση στις πωλήσεις του iPhone από το 2007 οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε η συσκευή.

Τα iPhone αντιστοιχούν στα δύο τρίτα των συνολικών πωλήσεων της Apple και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών της.

Για την Apple, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της πτώσης οφείλεται στην οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου, αλλά και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν αναβαθμίζουν τα iPhone τους, όσο συχνά έκαναν παλαιότερα, σε κάποιο πιο πρόσφατο μοντέλο.

texnologia

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: