Απορρίφθηκε το αίτημα κλήτευσης Μητσοτάκη και Μπακογιάννη στη δίκη της Siemens

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα για έξεταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη που υπέβαλε ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Siemens, Γιώργος Σκαρπέλης.

Το Εφετείο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και απέρριψε το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Γιάννης Μαντζουράνης, με αιτιολογικό ότι οι καταθέσεις των δύο πολιτικών δεν θα εισφέρουν κάτι στη δίκη.

«Από την κατάθεση της κ. Τσάκαλου δεν προκύπτει ότι η εξέτασή τους αναμένεται να συμβάλει στη διακρίβωση των κατηγοριών που έχουν αποδοθεί στους κατηγορουμένους, ούτε στην αποδόμησή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο κ. Μαντζουράνης ζήτησε να κληθούν να εξεταστούν ως μάρτυρες ο πρόεδρος της ΝΔ και η Ντόρα Μπακογιάννη για τα δώρα που δέχθηκαν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ωστόσο η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, λέγοντας πως δεν αφορά την κατηγορία, ωστόσο η παροχή δώρων καταδεικνύει τη «γενικότερη στάση της Siemens σε θέματα χορηγιών και καλλιέργειας τοπίου».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: