Απορρίφθηκε η προσφυγή των Συντηρητικών κατά του Channel 4 για το γλυπτό πάγου στη θέση του Τζόνσον

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης απέρριψε την προσφυγή του Συντηρητικού Κόμματος κατά του Channel 4, που τοποθέτησε ένα γλυπτό από πάγο στην κενή θέση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κατά την διάρκεια debate για το Κλίμα.

Όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ofcom αιτιολόγησε την απόφασή της εξηγώντας ότι αυτή η υδρόγειος από πάγο με το logo του Συντηρητικού Κόμματος, «δεν αντιπροσώπευε προσωπικά τον πρωθυπουργό», ότι η εκπομπή δεν τόνισε ιδιαιτέρως το γεγονός, ενώ οι θέσεις του Συντηρητικού Κόμματος εκπροσωπήθηκαν επαρκώς.

Πολλοί ηγέτες πολιτικών κομμάτων συμμετείχαν στην αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή εκπομπή της 28ης Νομεβρίου του Channel 4, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως, ο Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής του Κόμματος Brexit Νάιτζελ Φάρατζ αρνήθηκαν την πρόσκληση. Στην θέση τους τοποθετήθηκαν γλυπτά από πάγο που έλιωναν σιγά-σιγά για να παραπέμψουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το Συντηρητικό Κόμμα διαμαρτυρήθηκε, εξηγώντας ότι πρότεινε η εκπροσώπηση των Τόρις να γίνει από τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, πράγμα που αρνήθηκε το Channel 4, αφού η πρόσκληση αφορούσε ηγέτες κομμάτων.

Στο κείμενο της απόφασης που δόθηκε στην δημοσιότητα, η Ofcom αναφέρει ότι «τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν την δημοσιογραφική ελευθερία να καθορίζουν το σχήμα κάθε προεκλογικού debate».

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: