Απόψε στο Vice Specials: «Τα Παιδιά της Οθόνης» (trailer)

Το Vice αναζητά τα όρια του online gaming. Συναντά παιδιά, γονείς και ειδικούς και συζητά το θέμα της αυξανόμενης εξάρτησης απο το internet, την κατάχρηση και τους κινδύνους που κρύβει η νέα πραγματικότητα.

Απόψε, Τρίτη 14 Μαΐου, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα Παιδιά της Οθόνης».

Το Ίντερνετ αποτελεί αναγκαίο εργαλείο ενημέρωσης, κοινωνικής επαφής και ψυχαγωγίας τόσο για ενήλικες, όσο και εφήβους. Ωστόσο, η υπερβολική ενασχόληση με το μέσο δημιουργεί κινδύνους ανάπτυξης και πιθανά ακραίες συμπεριφορές στη ζωή των παιδιών. Υπάρχουν έφηβοι που παραμελούν σημαντικά την κοινωνική τους ζωή, τις δραστηριότητες, τις υποχρεώσεις τους και τελικά, την καθημερινότητά τους, κάνοντας το Διαδίκτυο πρωταγωνιστή στην ζωή τους.
Η δημοσιογράφος Κατερίνα Βασιλείου συναντά τη Νικολέττα και τον 15χρονο γιο της και μιλάει μαζί τους για το online gaming και τον εθισμό. Μιλάει με γονείς που ανησυχούν για τις διαστάσεις του φαινομένου αυτού και την προσπάθειά τους να το διαχειριστούν.

Συζητά με ειδικούς για το θέμα της εξάρτησης από την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, την χρήση των κοινωνικών δικτύων και τα ιντερνετικά παιχνίδια και προσπαθούν να αναλύσουν μαζί τις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτής της νέας πραγματικότητας.

Τέλος, παρακολουθεί την θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από την ομάδα «Χιλιοδέντρι», που δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες εκπαίδευσης στο Διαδίκτυο παιδιών ηλικίας τεσσάρων έως και δώδεκα ετών.

Παρουσίαση/ Έρευνα/ Παραγωγή: Κατερίνα Βασιλείου
Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης
Ήχος: Βασίλης Ζαμπίκος
Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη
Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: