Απόψε στις «360°»: Συναισθηματικός Δότης Οργάνου – Μια ιστορία αγάπης (trailer+photo)

Μια ιστορία αγάπης, ίσως της απόλυτης αγάπης. Μια ιστορία που αναδεικνύει μια μεγάλη ιατρική ανάγκη στη χώρα μας, παρουσιάζουν την Πέμπτη 26 Απριλίου οι «360°».

Είναι η ιστορία δύο νέων ανθρώπων, του Τάκη και της Κωνσταντίνας. Epωτεύτηκαν σε μικρή ηλικία, αλλά πήραν διαφορετικούς δρόμους. Για χρόνια ζούσαν στην ίδια πόλη, έκαναν οικογένειες, χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα. Η αγάπη τους, όμως, δεν έσβησε ποτέ.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά, όταν εκείνη αρρώστησε βαριά με νεφρική ανεπάρκεια, εκείνος δεν δίστασε στιγμή. Προσφέρθηκε να της δώσει ένα δικό του ζωτικό όργανο, έναν νεφρό, για να τη βοηθήσει να ζήσει. Έγινε «συναισθηματικός δότης», ένας θεσμός που λειτουργεί από το 2011 στην Ελλάδα και επιτρέπει σε μη συγγενείς να γίνουν δότες οργάνων και να δώσουν ζωή σε ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Διότι, όπως καλά γνωρίζουμε όλοι, οι άνθρωποι που αγαπάμε βαθιά στη ζωή μας δεν είναι μόνο οι συγγενείς μας.

Η κάμερα της εκπομπής μπαίνει στο χειρουργείο και παρακολουθεί βήμα-βήμα τη διαδικασία της μεταμόσχευσης νεφρού.

Ο Τάκης και η Κωνσταντίνα μπαίνουν χέρι-χέρι στο χειρουργείο, βρίσκονται σε διπλανά κρεβάτια στον θάλαμο του νοσοκομείου. Μαζί ξεκινούν μια νέα ζωή.

Την ίδια ώρα, 1.500 άνθρωποι είναι στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού στην Ελλάδα, ενώ η εγχώρια προσφορά μπορεί να καλύψει μόνο 150.

«Μία φορά μου έδωσε ζωή η μητέρα μου και μία ο Τάκης», λέει χαμογελαστή η Κωνσταντίνα στην Σοφία Παπαϊωάννου.

«360ᵒ» με τη Σοφία Παπαϊωάννου: Πέμπτη 26 Απριλίου, στις  23:50 το βράδυ, στον Alpha…

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: