Απόψε στις «360°»: Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη (trailer)

Δείτε στις «360°» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 00:10 μετά τα μεσάνυχτα, στον Alpha: «Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη».

Οι περισσότεροι Έλληνες που δεν κατοικούν στη Θράκη, συνήθως, στρέφουν το βλέμμα τους στη μουσουλμανική μειονότητα μόνο σε καταστάσεις έντασης: όταν υπάρχει μία επίσκεψη Τούρκου πολιτικού, προκλητικές δηλώσεις ή τεταμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πίσω όμως από τις μυστικές ή τις φανερές διεργασίες στην περιοχή, πίσω από τις πολιτικές δηλώσεις και τα συμφέροντα, υπάρχουν οι άνθρωποι. Απλοί άνθρωποι, πολίτες της μειονότητας, που στην πλειονότητά τους θέλουν να ζήσουν ειρηνικά και να συνυπάρξουν σε αρμονία με τους υπόλοιπους κατοίκους της κοινής τους πατρίδας.

Αυτή την Πέμπτη, η εκπομπή «360°» παρουσιάζει τη μουσουλμανική μειονότητα μέσα από τα μάτια των ίδιων των ανθρώπων της Θράκης.

Κάτοικοι της Κομοτηνής και της Ξάνθης μοιράζονται με τη Σοφία Παπαϊωάννου την καθημερινότητά τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τις πτυχές του ιερού νόμου της Σαρίας και του ρόλου του Μουφτή. Όμως, πάνω από όλα μοιράζονται τις ελπίδες και τον αγώνα τους για την ειρηνική συνύπαρξη.

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: