Απόψε η πρεμιέρα του MasterChef 2 (trailer+photos)

Το MasterChef, η εκπομπή μαγειρικής, που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, επιστρέφει στο Star και κάνει πρεμιέρα σήμερα, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στις 21:00

Το πάθos, το ταλέντο, η φαντασία των διαγωνιζόμενων στην κουζίνα και η αγάπη για τη μαγειρική τέχνη, είναι τα στοιχεία εκείνα, που θα αναδείξουν τον νικητή, που κερδίζει, πέρα από τον τίτλο του MasterChef  και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!
Στο ΜasterChef 2, οι τρεις κορυφαίοι σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, θα σταθούν απέναντι στους διαγωνιζόμενους, θα κρίνουν την προσπάθεια, τις γνώσεις, τις τεχνικές, τη γεύση. Σε ρόλο μέντορα, δεν θα αξιολογούν μόνο, αλλά θα κατευθύνουν και θα συμβουλεύουν τους διαγωνιζόμενους, υπό την πίεση των ιδιαίτερα  απαιτητικών  δοκιμασιών.
Σωτήρης Κοντιζάς
Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποτελεί ένα κράμα Δύσης και Ανατολής. Γεννημένος από μητέρα Ιαπωνέζα και πατέρα Έλληνα, μεγαλωμένος στην Αθήνα αλλά εξοικειωμένος με τις γεύσεις και την κουλτούρα της μακρινής Ιαπωνίας, ήταν αδύνατο να ξεφύγει από έναν δρόμο γεμάτο ανατροπές, πειραματισμούς και δημιουργία.
Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, στα διλήμματα της ζωής του πάντοτε επέλεγε τον δύσκολο δρόμο. Έτσι, αφού πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα και να μπει στη «μάχη» της κουζίνας.
Το 2005 έκανε τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια με τον οποίο συμπορεύτηκαν για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα καλύτερα εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου. Η καριέρα του ακολούθησε μία ξέφρενα ανοδική πορεία, μαθητεύοντας δίπλα σε μεγάλους chef όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), και εξασφαλίζοντάς τη μεταγραφή του σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με δύο αστέρια Michelin, στο The Ledbury του Λονδίνου.
Μετά τη συλλογή εμπειριών σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους Αθηναίους, αυτή τη φορά στο “Nolan”, γνωστό για τη διεθνή, μοντέρνα κουζίνα του. Η προσωπική επιβράβευση ήρθε γρήγορα, με  την ανακήρυξη του ως «Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ για το 2016», σε διεθνή διαγωνισμό.
Πάνος Ιωαννίδης
Πίσω από έναν δυνατό σεφ δεν κρύβεται μόνο το ταλέντο, αλλά και η ικανότητα να εξελίσσεται διαρκώς, να οσμίζεται μυστικά, να αποστάζει εμπειρίες, να συνθέτει τελικά γεύσεις ζωής. Και ο 42χρονος Πάνος Ιωαννίδης είναι η ζωντανή απόδειξη.
Η αγάπη του για την κουζίνα γεννήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια κι έτσι χάραξε από πολύ νωρίς μια φιλόδοξη στρατηγική εξέλιξης και επιβραβεύθηκε. Το βιογραφικό του μόνο πλούσιο μπορείς να το χαρακτηρίσεις αφού αποτελείται μεταξύ άλλων από Bachelor σε ελβετικό κολλέγιο στο μάρκετινγκ, διοίκηση εστιατορίων και ανάπτυξη προϊόντων, ενώ διαθέτει πιστοποίηση αρχιμάγειρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
Εργάστηκε σε σημαντικά ξενοδοχεία της Ιταλίας και στη συνέχεια ως private chef σε εστιατόρια των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για 15 χρόνια αποτέλεσε Executive Chef στη βασιλική  Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα, τις μαγειρικές του δημιουργίες έχουν γευτεί επιφανείς προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ όπως ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι και γαλαζοαίματοι.
Η σχέση του με τα media είναι κυρίως μέσω περιοδικών και μεγάλων διαφημιστικών εταιριών, συνεργαζόμενος σε όλο το φάσμα της παρουσίασης μαγειρικής, από τη δημιουργία συνταγών ως και το food styling.
Ο Πάνος Ιωαννίδης πρεσβεύει πως ένα καλό πιάτο αποτελεί την ιδανική συνισταμένη δεκάδων παραμέτρων, τις οποίες ένας κορυφαίος σεφ οφείλει να γνωρίζει. Πιστεύει ότι η ελληνική γαστρονομία αλλά και τα προϊόντα, που μπορεί να παραχθούν στην Ελλάδα, όχι μόνο θα μας απεγκλωβίσουν από την οικονομική κρίση αλλά θα μας κάνουν παγκοσμίως γνωστούς για την ποιότητα, που έχουμε να προσφέρουμε ως έθνος.
Λεωνίδας Κουτσόπουλος
Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία με την πτώση του τείχους του Βερολίνου… αλλά 7 χρόνια νωρίτερα…! Έτσι γράφει στο βιογραφικό του, φανερώνοντας πως είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ και προφίλ, που απέχει από τη συνηθισμένη, επιτηδευμένη σοβαροφάνεια των επιτυχημένων. Γιατί ο Λεωνίδας κατέκτησε την κουζίνα ακολουθώντας τις παρορμήσεις του, όπως γίνεται σε κάθε μεγάλο έpωτα!
Δεν τελείωσε ποτέ τη σχολή μαγειρικής, στην οποία γράφτηκε μετά το Λύκειο, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να μπει στην κουζίνα του  Semiramis και από εκεί, με ένα τολμηρό άλμα, να βρεθεί στο Λονδίνο για να «σπουδάσει» στο πανεπιστήμιο ενός κορυφαίου εστιατορίου, με «δάσκαλο» τον πιο χαρισματικό αλλά και πιο ιδιόρρυθμο σεφ, που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο ενός πρωτάρη μάγειρα : τον Gordon Ramsey. Όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν πια ένας έμπειρος και γεμάτος αυτοπεποίθηση σεφ.
Η συνεργασία του με τον Jerom Seres έδωσε γρήγορα την πρώτη ανταμοιβή: μόλις μέσα σε διάστημα 6 μηνών, οι δυο τους πήραν το πρώτο τους αστέρι Michelin. Η είδηση βρήκε τον Λεωνίδα κάπου μεταξύ ενός φούρνου και ενός χασάπικου, όπου εργαζόταν παράλληλα και αμισθί, σπουδάζοντας στην πράξη τα μυστικά των πρώτων υλών.
Επόμενος σταθμός ένα θερμό καλοκαίρι στη Σαντορίνη, στο εστιατόριο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ, και μετά ένα ταξίδι στον παγωμένο βορρά: 2776 χιλιόμετρα Αθήνα – Κοπεγχάγη, μόνο για ένα δείπνο, μόνο για μια απάντηση:  τι κάνει το Νόμα το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου;  Την παίρνει, οδηγεί 2033 χιλιόμετρα νότια, στο Σαν Σεμπάστιαν στην Ισπανία και δουλεύει στο 3ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το MUGARITZ.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα η θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας είναι εδραιωμένη. Ηγείται του ΑΛΕΡΙΑ, βραβεύεται από το Αθηνόραμα, στη ζωή του μπαίνει το MasterChef, όπου αναλαμβάνει Food and Beverage Producer. 6 μήνες ως σεφ στη Γερμανία, και η Ελλάδα τον κερδίζει ξανά.  Θητεύει ως σεφ ή σύμβουλος σε διάφορα μαγαζιά.
Σήμερα, ο τολμηρός αυτός ταξιδευτής της γεύσης, είναι executive chef στο εστιατόριο Feedel Urban Gastronomy, που ανήκει στον όμιλο Momentum και που πρόσφατα πήρε το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα.
Γιάννης Αποστολάκης
Και αυτή τη σεζόν ιδιαίτερο ρόλο στο MasterChef 2 θα έχει ο Γιάννης Αποστολάκης. Μετά από κάθε ομαδική δοκιμασία του MasterChef, τα μέλη της νικήτριας ομάδας θα επιβραβεύονται με μια εξόρμηση σε ξεχωριστούς χώρους εστίασης με τον Γιάννη Αποστολάκη.
O Γιάννης, ως chef αλλά και ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού, είναι ο άνθρωπος-μέντορας, που επισκέπτεται μαζί με τους νικητές της ομαδικής δοκιμασίας, ιδιαίτερους χώρους εστίασης και κρυμμένα μέρη γαστριμαργικού ενδιαφέροντος (bar restaurants, high-end εστιατόρια, ιδιαίτερες καντίνες, μεζεδοπωλεία ή παραδοσιακές ταβέρνες).
Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι απολαμβάνουν μια μέρα χαλάρωσης καθώς βγαίνουν έξω από το στενό πλαίσιο του διαγωνισμού, γνωρίζουν chefs, παρατηρούν λεπτομέρειες, που αφορούν στη συνολική εμπειρία του φαγητού (décor, service, plating, food styling) και παίρνουν την απαραίτητη έμπνευση, για να συνεχίσουν να την προσπάθεια της παραμονής τους στον διαγωνισμό.
Ο Γιάννης Αποστολάκης, τους εξασφαλίζει πρόσβαση στις κουζίνες, τους φέρνει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και τους head chef και γίνεται ο συνδετικός κρίκος της παρέας, όντας ταυτόχρονα ο ειδήμων, ο οποίος προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και tips προς τους επίδοξους μελλοντικούς MasterChef.
Δήμος Μπαλόπουλος
Food and Beverage Manager στο MasterChef 2, ο άνθρωπος, που θα δημιουργεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων, θα είναι ο έμπειρος Δήμος Μπαλόπουλος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πετρούπολη. Παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει πιλότος, παρ’όλ’ αυτά σπούδασε Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων και σήμερα είναι ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους νέους σεφ.
Στα 22 του αποφασίζει πως θέλει να μπει στο τομέα του τουρισμού ως Food & Beverage Manager. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει ήταν να γραφτεί σε σχολή μαγειρικής ώστε να δει τον κόσμο της κουζίνας. Η πρακτική του στο PBox – δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια – αποτέλεσε τη μεγάλη του έμπνευση, παίρνοντας την απόφαση να ταχθεί για πάντα πίσω από τις κουζίνες.  Έχοντας την παρότρυνση του δασκάλου του να γνωρίσει και άλλες κουζίνες, δούλεψε στο Nobu Matshihisa και στο Funky Gourmet.
Το 2014 ταξιδεύει στο Λονδίνο για διακοπές κι εκεί του έρχεται η μεγάλη ιδέα. Απολαμβάνει 5 μέρες κάνοντας κράτηση σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της βρετανικής πρωτεύουσας: Gordon Ramsey,  Pollen Street Social και Dinner. Στο τέλος κάθε δείπνου ζητά δοκιμαστικό από τους σεφ για πιθανή συνεργασία και με μεγάλη του χαρά λαμβάνει θετική απάντηση και από τα τρία.
Εκείνος όμως επιλέγει να ενταχθεί στην μπριγάδα των 54 μαγείρων του διάστερου Dinner (5ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2014) και να μάθει στην κουζίνα του Heston Blumenthal. Επόμενος σταθμός το “Fat Duck”, επίσης του Heston Blumenthal, με τρία αστέρια Michelin και επιστροφή στην
Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Εκεί αναλαμβάνει την κουζίνα του εστιατορίου “Calypso” στο ξενοδοχείο Elounda Peninsula, το οποίο κερδίζει «Χρυσό Σκούφο» το 2016.
Συνεργάζεται με τον Σωτήρη Κοντιζά στο NOLAN ως sous chef, αναλαμβάνει την κουζίνα του Βασίλαινα και επιστρέφει στην Κρήτη αυτή τη φορά στο “OCEAN RESTAURANT” του DAIOS COVE, όπου κερδίζει «Χρυσό Σκούφο» για το 2017.
Ο ίδιος δεν σταματάει ποτέ να εξελίσσεται μαγειρικά και να προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντές του γι’ αυτό και φέτος ταξίδεψε στη Νορβηγία για να εκπαιδευτεί στην κουζίνα του τριάστερου ΜΑΑΕΜΟ.
Φέτος στο MasterChef κατακτά τον μεγάλο του στόχο. Ο Δήμος Μπαλόπουλος είναι πλέον Food & Beverage Manager και μάλιστα στον μεγαλύτερο διαγωνισμό μαγειρικής της Ελλάδας.  Εκτός από τις κουζίνες, στις οποίες ηγείται και στο MasterChef, το πιο πιθανό είναι να τον συναντήσετε σε κάποιο γήπεδο τένις να προπονείται.

Οι  τρεις κορυφαίοι σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είδαν, γεύθηκαν,  απογοητεύθηκαν αλλά και γοητεύθηκαν!
Η ταχύτητα, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, η φαντασία, η αφοσίωση, το πάθos για πρωτοτυπία και για τη νίκη, θα κρίνουν την πορεία των παικτών στο παιχνίδι. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες δοκιμασίες.
Ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος;
Ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef;

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: