Απόλυτος κυρίαρχος στο Μόντε Κάρλο ο Βρετανός πιλότος

Είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος αγώνας της F1 στο Μόντε Κάρλο έχει μια ιδιαιτερότητα. Όποιος ξεκινήσει πρώτος δύσκολα χάνει τον αγώνα.

Η προσπέραση στο Πριγκιπάτο του Μονακό είναι σχεδόν αδύνατη.  Ο Χάμιλτον ξεκίνησε πρώτος και κράτησε τη θέση αυτή μέχρι την καρό σημαία. Ο Χάμιλτον κατάφερε να κρατήσει στα δύο τρίτα του αγώνα τον Φερστάπεν πίσω του παρά το γεγονός ότι είχε τη μέση γόμα η οποία εμφάνισε νωρίς έντονη φθορά. Η έκπληξη ήταν με τον Φέτελ που κατάφερε να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας  τον Μπότας στο τρίτο σκαλοπάτι. Η προσπέραση  του Φέτελ έσπασε το σερί του 1-2 της γερμανικής ομάδας.

Ο Φερστάπεν που έκανε καταπληκτικό αγώνα έπεσε στην τέταρτη θέση καθώς δέχθηκε  ποινή 5 δευτερολέπτων για μη ασφαλή αποδέσμευση από το pit stop του.

Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Λεκλέρκ που ξεκίνησε από τη 15η θέση. Στη στροφή Rascasse προσπέρασε με μαεστρία τον Γκροσζάν. Στην ίδια στροφή προσπάθησε να προσπεράσει  τον Χούλκενμπεργκ αλλά εκεί ακούμπησε στις μπαριέρες. Στη συνέχεια είχε  ένα κλατάρισμα και λίγο μετά αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει μέσα στο «σπίτι» του.

Στην πέμπτη θέση κατάφερε να βρεθεί ο Γκασλί, με τον Σάινθ να φέρνει τη McLaren στην έκτη. Ο Κβίατ τερμάτισε έβδομος με την έτερη Toro Rosso του Άλμπον στην όγδοη. Γκροσζάν και Ρικιάρντο έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Απόλυτος κυρίαρχος στο Μόντε Κάρλο ο Βρετανός πιλότος gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: