Απολύθηκε η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα για την κλοπή 100 διαβατηρίων

Απολύθηκαν η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα, όπως και ο πρόξενος της χώρας στα Γιάννενα, μετά την κλοπή 100 διαβατηρίων από το αυτοκίνητο του τελευταίου, καθώς τα μετέφερε στην πρεσβεία, μετά από απόφαση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Γκεντ Τσάκα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα που επικαλούνται διπλωματικές πηγές, η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα Αντριάνα Χομμντάρι καθώς και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Πέρβιν Τσικούρια απολύθηκαν καθώς , όπως ανακοίνωσε το αλβανικό υπουργείο, «εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής 100 διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους. Το όχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, ανήκει στον Τσικούρια».

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εν λόγω πρόξενος «είχε αναλάβει το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία. Η κλοπή έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ, στο Θησείο όπου το όχημα του Αλβανού πρόξενου υπέστη βανδαλισμούς. Για το γεγονός ενημερώθηκε αρμοδίως η ελληνική αστυνομία».

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: