Απολογία Κακαράντζουλα: Η εμμονή με τον Νώντα, το τηλεφώνημα για το βιτριόλι, η συγνώμη και το «αίσθημα εκδίκησης»

«Η Ιωάννα με περιέπαιζε, πίσω από την πλάτη μου, ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου» απάντησε προκλητικά η κατηγορούμενη σε ερώτημα της έδρας για το κίνητρο του αποτρόπαιου εγκλήματός της — Το κλίμα στη δικαστική αίθουσα την ώρα που η 36χρονη απολογούνταν…

Προσηλωμένη, κρατώντας σημειώσεις με τα όσα έλεγε η γυναίκα που της άλλαξε βίαια τη ζωή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρακολουθούσε χθες λέξη προς λέξη τους ισχυρισμούς που προέβαλλε κατά τη διάρκεια της απολογίας της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα.

Η κατηγορουμένη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, τον Μάιο του 2020, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από πρόεδρο και τον εισαγγελέα της έδρας, αλλά και μια ερώτηση, πριν την έναρξη της απολογίας της, από την ίδια την Ιωάννα. «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να σε ακούσω ή να φύγω» ήταν τα λόγια της νεαρής κοπέλας προς την 36χρονη, η οποία λίγα λεπτά αργότερα άρχισε την ξετυλίγει, στο δικαστήριο, τη δική της αλήθεια για τους λόγους που την οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημά της.

Ψύχραιμη, σχεδόν με απάθεια και με σταθερή φωνή, η Έφη Κακαράντζουλα, άρχισε να απολογείται ενώπιον δικαστών και ενόρκων για τα κίνητρα της άγριας επίθεσής της, την σχέση της με τον περιβόητο Νώντα και την προμήθεια του καυστικού υγρού. Τα όσα υποστήριξε χθες στο η 36χρονη στην απολογία της, θα μπορούσαν να «συμπυκνωθούν» στις εξής φράσεις της: «Η Ιωάννα ήθελα να πονέσει, όπως πόνεσε και εμένα η ψυχή μου. Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, δεν είμαι δολοφόνος. Κυριεύτηκα από ένα αίσθημα εκδίκησης. Η Ιωάννα έφταιξε στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη. Ζητώ συγνώμη για τις πράξεις μου… Εκ των υστέρων τίποτα δεν άξιζε…».

Η Έφη Κακαράντζουλα επιχείρησε χθες να αποδώσει την αποτρόπαια πράξη της στο γεγονός ότι ο 40χρονος Νώντας, με τον οποίο σύμφωνα με το βούλευμα διατηρούσε «περιστασιακή ερωτική σχέση» χωρίς δεσμεύσεις, δεν τις έδινε εξηγήσεις για την σχέση του με το θύμα. Μια σχέση που όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία οι δυο τους δεν είχαν ποτέ. Η Ιωάννα και ο 40χρονος δεν είχαν βρεθεί ποτέ δια ζώσης. Είχαν ανταλλάξει μόνο κάποια μηνύματα στο Facebook, με την κοπέλα να τον διαγράφει μάλιστα από το προφίλ της. «Όταν ρώτησα το Νώντα (σ.σ. για την Ιωάννα) μου άφηνε υπονοούμενα. Αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι. Δεν με καθησύχαζε» ανέφερε η κατηγορούμενη, για να ορκιστεί λίγο αργότερα ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο επιτέθηκε στην Ιωάννα ήταν ο 40χρονος άνδρας, καθώς πίστευε ότι η κοπέλα διατηρούσε επαφές μαζί του.

Για το θέμα αυτό, η 36χρονη δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, την ρώτησε αν πράγματι ο λόγος που επιτέθηκε στην Ιωάννα, ήταν ο 40χρονος άνδρας. «Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν» απάντησε η κατηγορούμενη.

Κατά την απολογία της η 36χρονη ανέφερε ακόμη πως πήρε την ιδέα να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση. «Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της απολογίας της, υποστήριξε πως βρήκε έναν Πακιστανό άνδρα στο κέντρο της Αθήνας και του ζήτησε να την προμηθεύσει με το καυστικό υγρό. «Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε» είπε για να επισημάνει ότι παρακολουθούσε την Ιωάννα και έτσι γνώριζε την ώρα που πήγαινε στο γραφείο της.

Μάλιστα, η 36χρονη απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της έδρας, ανέφερε ότι είχε τοποθετήσει GPS, όχι μόνο στο αυτοκίνητο της Ιωάννας αλλά και στο αυτοκίνητο του Νώντα, χωρίς όμως να τους παρακολουθεί ταυτόχρονα, αφού -όπως είπε- «ήταν διπλός κόπος». Ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία της: «Τοποθέτησα το GPS στο αυτοκίνητο του 40χρονου και μου έδινε στίγμα. Τον είχα δει και στη Πλάτωνος και στη Μακρυγιάννη και σε άλλες περιοχές. Ήταν δυο τα GPS. Δεν παρακολουθούσα και τους δυο παράλληλα. Είτε έβλεπα αυτή ήταν τον Νώντα το ίδιο ήτανε, διπλός κόπος ήτανε. Τον Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του Νώντα στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή είδα και στην εργασία της Ιωάννας στη Θησέως».

Εισαγγελέας: Θέλατε, λοιπόν, να την εκδικηθείτε; Τι μορφή είχε αυτή η εκδίκηση στο μυαλό σας;

Κατηγορούμενη: Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα αμφιβολίες. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης, έλεγα «τι να κάνω;» Είδα στη τηλεόραση σε ένα ντοκιμαντέρ για κάποια επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών.

Εισαγγελέας: Τι έπαθε αυτή η γυναίκα που είδατε στην τηλεόραση;

Κατηγορούμενη: Δε το είδα ολόκληρο… είδα ότι είχε καεί ένα μέρος.

Εισαγγελέας: Είχατε ακούσει μέχρι τότε τί προκαλεί το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Ότι προκαλεί κάποια ζημιά. Από το ντοκιμαντέρ που είδα πήρα την ιδέα.

Εισαγγελέας: Είχατε δεύτερη σκέψη για άλλο μέσο εκτός από το βιτριόλι;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Σας προβλημάτισε ότι δεν ήταν εύκολη η προμήθεια του;

Κατηγορούμενη: Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο.

Εισαγγελέας: Διαβάσατε τις αντενδείξεις; Είδατε τη νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Είδα μόνο ένα «Χ», αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ότι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ.

Εισαγγελέας: Δεν είχε νεκροκεφαλή;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Κλείνοντας την απολογία της η κατηγορούμενη διαβεβαίωσε την Ιωάννα ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται για νέα επίθεσή της, με τον αδελφό του θύματος να της απαντά: «Τώρα μας έπεισες, φίδι.». Να σημειωθεί πως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήτευση δυο μαρτύρων, με τα οποία η κατηγορούμενη φέρεται να είχε πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες πριν και μετά την επίθεση. Η 36χρονη αναφέρθηκε μάλιστα στο ένα από αυτά τα πρόσωπα, λέγοντας στην απολογία της τα εξής: «Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος παρέχει υπηρεσίες αισθητικής. Επειδή εκείνη την περίοδο κάναμε παρέα του ζήτησα να μου βρει μια συσκευή παρακολούθησης. Δεν με εξυπηρέτησε. Δεν απευθύνθηκα ποτέ σε αυτόν για να με προμηθεύσει βιτριόλι. Αυτό που ήθελα μόνο ήταν η συσκευή. Του είχα μιλήσει για την παρακολούθηση. Του ζήτησα να παρακολουθήσει πιο πολύ την Ιωάννα αλλά και τον Νώντα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: