Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Την άμεση αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη Δευτέρα και έτσι ο φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά από 6 χρόνια εγκλεισμού θα βρίσκεται εκτός φυλακής τις επόμενες ημέρες.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, το δικαστήριο του μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 στα 14 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, το οποίο ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές. Και η απόφαση αυτή εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον δημιουργεί και ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: