Απόφοιτοι Αρσάκειων Σχολείων: Δίνουν ραντεβού την Δευτέρα στον Εισαγγελέα

Άμεσα ανταποκρίθηκαν οι 285 απόφοιτοι στην εντολή για την διενέργεια της έρευνας που έδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας

Τις τελευταίες ώρες οι 285 απόφοιτοι των Αρσάκειων Σχολείων που υπέγραψαν την επιστολή με σκοπό να καταγγείλουν περιστατικά που βίωσαν ή γνωρίζουν και που αφορούν σε σeξουαλική, σωματική και ψυχολογική βία από καθηγητές και καθηγήτριες, προετοιμάζονται προκειμένου να μεταβούν μαζικά από Δευτέρα στην Εισαγγελία για να καταθέσουν. Πρόκειται για περιστατικά που αφορούν όχι μόνο την εποχή Λιγνάδη στο Αρσάκειο αλλά και σε άλλες χρονιές με άλλους «πρωταγωνιστές».

Ήδη σε γκρουπ των αποφοίτων των Αρσάκειων Σχολείων στο Facebook, μέλη με νομικές γνώσεις κατευθύνουν τους υπόλοιπους για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν τα επόμενα 24ωρα.

Σε σχετική ανάρτηση απόφοιτης που έχει υπογράψει την επιστολή των 285, αναφέρεται: «Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας: Όσοι δηλώνουν ότι επιθυμούν να υπογράψουν την επιστολή μπορούν αυτοβούλως να προσέλθουν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου 16 της Ευελπίδων, στον Εισαγγελέα που έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης. Αν και το θεωρώ αυτονόητο, το υπενθυμίζω καλού κακού: Πάρτε μαζί την ταυτότητα σας».


Η έρευνα της εισαγγελίας θα διαπιστώσει την βασιμότητα όσων κατήγγειλαν οι απόφοιτοι περί σeξουαλικής, σωματικής και ψυχολογικής βίας, από καθηγητές και καθηγήτριες και την εντολή για τη διενέργεια της έδωσε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας.

Υπενθυμίζουμε ότι σε επιστολή τους προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρία, οι 285 απόφοιτοι αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σeξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Ακόμη, στην ίδια επιστολή οι απόφοιτοι καταγγέλλουν «κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες». Οι απόφοιτοι αποσαφηνίζουν πως δεν αναφέρονται «σε μεμονωμένα γεγονότα μιας συγκεκριμένης περιόδου, αλλά σε μια διαχρονική νοοτροπία κάποιων· στην παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος».

Επίσης, στην ίδια επιστολής του οι απόφοιτοι σημειώνουν: «Μας εξοργίζουν οι ισχυρισμοί ότι δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω αντιληπτό από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν μιλάμε, φυσικά, για όλους και όλες, ούτε αποδίδουμε το ίδιο βάρος στον καθένα. Αν όμως πράγματι οι υπεύθυνοι δεν γνώριζαν τίποτα, θα έπρεπε τουλάχιστον να αναλάβουν την ευθύνη για το ότι δεν φρόντισαν να υπάρχει στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών ο τρόπος για να καταγγελθούν τέτοια περιστατικά».

Μετά τη δημοσιοποίηση της παραπάνω επιστολής, το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, όπως είχε αναγγείλει και ο πρόεδρος του καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά με αίτημα «να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση, η οποία διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους ώστε να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών».

Ακολούθως, μετά την υποβολή του αιτήματος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η διενέργεια της οποίας ανατέθηκε στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: